Minco Eggersmans' vierde solo album is soundtrack voor speelfilm 'WIN/WIN'

20-09-2010 @ 17:24

De WIN/WIN soundtrack, die op 18 oktober bij muzieklabel VOLKOREN (i.s.m. Munich Records) zal verschijnen is een typische filmsoundtrack; de 28 (!) nummers (waarvan er 8 niet in de film te horen zijn) nemen je direct mee naar de vaak nachtelijke en sferische scènes uit de film. Soms doet het denken aan het werk van Gustavo Santaolalla (Babel, 21 Grams) of Brian Eno maar vaker nog is het de typische 'Minco Eggersman-sfeer' van melancholische tokkels, kale gelaagdheid, spaarzame drums en de gestreken kayagum, de Koreaanse harp die ook op zijn laatste solo album 'HAMDEN' te horen was. Een prachtig document dat in een gelimiteerde oplage van 1000 stuks zal verschijnen.
 
Naast muziek van Minco Eggersman is er ook muziek van Wovenhand te horen in deze aangrijpende film die op 23 oktober op dvd zal verschijnen bij Filmfreaks en ook die avond bij de NPS op televisie te zien zal zijn.
 
'WIN/WIN', met acteurs als Halina Reijn, Hans Kesting, Oscar van Rompay en vele anderen, gaat over de opkomst en ondergang van Ivan gespeeld door Vlaams talent Oscar van Rompay (inmiddels bekroond op het Brooklyn Film Festival als zijnde 'beste acteur'). Werkend voor een grote investeringsbank wint deze jonge belegger snel aan status maar verliest hij zijn onschuld: waar het overdag niet op kan, moet Ivan dat 's nachts compenseren, en hoe...

Het afgelopen jaar was de trailer al te zien bij 'De Wereld Draait Door' en het NOS Journaal. Ook was Jaap van Heusden een veel geziene gast op de nationale radio en televisie. WIN/WIN heeft inmiddels ook in vele bioscopen gedraaid en toert nu over de hele wereld op filmfestivals in o.a. New York, Vancouver, Warschau en in landen als Korea, Duitsland en Italië. Eind september zal 'WIN/WIN' ook te zien zijn op het 30e Nederlands Film Festival in Utrecht.
 
Enkele citaten uit de Nederlandse media:

"Sterk speelfilmdebuut” -Vrij Nederland

Prachtig in beeld gebracht, subtiel verteld, rake dialogen. Voortreffelijke hoofdrol van Oscar Van Rompay” -VPRO gids/Cinema.nl

Win/ Win is een fascinerende film met ware stilistische kunststukjes” -De Telegraaf

Briljante speelfilm” -NRC Handelsblad

Zoals wellicht is opgevallen, heeft Minco Eggersman de afgelopen jaren niet stil gezeten. Na de vorig jaar in Nederland en Japan verschenen soundtrack en dubbel release (cd/dvd) van 'Ooit' (ook van Jaap van Heusden) heeft Minco Eggersman (ook wel bekend als 'ME') beging dit jaar ook zijn derde en meest succesvolle solo album 'HAMDEN' uitgebracht.
 
Op www.mincoeggersman.com zijn vanaf 20 september de eerste tracks van WIN/WIN te beluisteren en te downloaden.

www.volkoren.com