ELLEN TEN DAMME EN JON VAN EERD WINNEN GOUDEN NOTEKRAKER 2010

29-08-2010 @ 12:54

Acteur Jon van Eerd en zangeres Ellen ten Damme zijn de winnaars geworden van de Gouden Notekraker 2010. De Gouden Notekraker is de prijs van NORMA en SENA waarmee acteurs en muzikanten elkaar eren voor hun verdiensten in de podiumkunsten. Carice van Houten en Ilse De Lange waren de winnaars in 2009.
Ellen heeft de prijs ontvangen vanwege haar voortdurende verdiensten voor de ontwikkeling van live popmuziek en manier waarop ze haar carrière op dat gebied steeds opnieuw uitvindt.  

Andere genomineerden waren;
Genomineerden Muziek: Alain Clark en Stef Bos.
Genomineerden Toneel: Ariane Schluter en Porgy Franssen

Gouden Notekraker

Sinds 1974  is de Gouden Notekraker de onderscheidende prijs van uitvoerende kunstenaars vòòr uitvoerende kunstenaars. De prijs geeft uiting aan de collegiale waardering voor de bijzondere verdiensten van de winnaars voor de podiumkunsten in  Nederland.
De Gouden Notekraker bestaat  in de categorieën Muziek en Toneel en wordt gepresenteerd door NORMA en SENA. Naburige rechtenorganisatie NORMA heeft de prijs in 2007 met de categorieën Muziek en Toneel nieuw leven ingeblazen. De Gouden Notekraker biedt een artistieke, maatschappelijke en promotionele stimulans voor uitvoerende kunstenaars en heeft daarom een directe relatie met de doelstelling van NORMA.