V-ACADEMY REIKT RADIOBITCHES AWARDS UIT OP 7 DECEMBER

20-08-2010 @ 08:13

Wie worden de RadioBitches van 2010?

Zet de datum vast: dinsdag 7 december a.s. organiseren de jonge crossmediale talenten van V-Academy alweer voor de vierde maal de ‘RadioBitches Awards’; dit keer in het Hilversumse Podium de Vorstin. Bij de RadioBitches Awards draait het om talentvolle radiovrouwen die het verschil maken in de radiowereld. De Awards worden overhandigd aan zowel vrouwen voor als achter de schermen. Onder meer Claudia de Breij, Annemieke Schollaardt en Evelien de Bruijn vielen in de prijzen tijdens eerdere edities.

De RadioBitches Awards zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: RadioBitch, TalentBitch, BackstageBitch en NewsBitch. Daarnaast wordt de RadioBitches Oeuvre Award uitgereikt aan een radiovrouw die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt binnen het radiovak. Om niet helemaal voorbij te gaan aan de mannen, wordt de Bitches Bastard Award door de genomineerde RadioBitches toegekend aan hun favoriete radioman.
Begin november nomineert een vakjury per categorie drie vrouwelijke radiotalenten, waarna het publiek op www.radiobitches.nl de winnaressen bepaalt. Juryvoorzitter is Tineke de Nooij. Zij won in 2007 de RadioBitches Oeuvre Award. Tineke de Nooij: “Ik ben blij dat er meer aandacht aan radiovrouwen wordt geschonken, want ik ben in het verleden te lang alleen geweest”.
 
RadioBitches
Om radiovrouwen onder de aandacht te brengen werd in 2007 de website RadioBitches.nl gelanceerd; dé website over Nederlandse radiovrouwen. Al snel was de conclusie dat aan deze site ook een echte award-uitreiking zou moeten worden gekoppeld, een jaarlijks terugkerend evenement waarin de radiovrouwen extra in de spotlight worden gezet. Inmiddels heeft de verkiezing een definitieve plaats in het Nederlandse medialandschap veroverd. Op www.radiobitches.nl word je op de hoogte gehouden over de RadioBitches Awards.

V-Academy
RadioBitches Awards is een initiatief van V-Academy, de kweekvijver voor jonge, veelbelovende mediatalenten die tijdens een praktische stage opgeleid worden tot crossmediale professionals. Tien stagiaires werken gedurende vijf maanden in de praktijk aan de ontwikkeling en productie van crossmediale formats. De ontwikkelde en geproduceerde formats worden uitgezonden via online en digitale media.
Met V-Academy voorziet V-Ventures in de behoefte van de nieuwe generatie mediatalenten aan een crossmediale opleiding.
Meer informatie op: www.v-academy.nl