Orchestral Manoeuvres In The Dark terug met nieuw album en Europese tour

17-08-2010 @ 17:10

De legendarische Britse band Orchestral Manoeuvres In The Dark (OMD) is terug. 14 Jaar na hun laatste album verschijnt op 20 september met ‘History of Modern’ nieuw werk van de invloedrijke synthesizerband. Op 23 november staan ze in de Amsterdamse Paradiso.

‘History Of Modern’, gemixt door producer Mike Crosseu (Arctic Monkeys, Blood Red Shoes, Razorlight), laat een terugkeer van OMD zien naar hun vroegere dagen van pionieren op het gebied van elektronica; het geluid dat tegenwoordig wordt erkend als een grote inspiratie voor grote, hedendaagse bands zoals LCD Soundsystem, The XX en The Killers. Het verklaart meteen ook de goedgekozen albumtitel ‘History of Modern’.

Een krachtig, levendig en hedendaags klinkend album, dat is ‘History Of Modern’ geworden. Het bevat enerzijds met tracks als ‘Pulse’, ‘Save Me’, ‘Sister Mercy Says’ en ‘The Future’ potentiële dansvloerhits en anderzijds met de rustiger zijnde songs ‘Bondage of Fate’, ‘If You Want It’ en ‘Sometimes’ wonderschone liedjes waar OMD eveneens bekend om staat. OMD frontman Andy McCluskey schuwt er dan ook niet voor om ‘History Of Modern’ als hun beste album sinds het klassieke ‘Architecture and Morality’ uit 1981 te bestempelen.

Deze herfst start de ‘History Of Modern’ tour die OMD in de klassieke line-up van Andy McCluskey, Paul Humphreys, Martin Cooper en Malcolm Holmes langs enkele grote steden in Europa voert. Met een setlist bestaande uit nieuw werk en de geliefde hits belooft het een niet te missen avond te worden.

Op 6 september verschijnt in Engeland de single: "If you want it" op geel vinyl in een beperkte oplage, naast d egewone release.

Europese tour:
Oct 29th - Brighton Dome
Oct 31st - Bristol Colston Hall
Nov 01st - Nottingham Royal Centre
Nov 02nd - Glasgow Royal Concert Hall
Nov 04th - Liverpool Arena
Nov 05th - Ipswich Regent Theatre
Nov 07th - London Hammersmith Apollo
Nov 08th - Birmingham Symphony Hall
Nov 11th - Cologne E-work
Nov 12th - Hannover Capitol
Nov 13th - Leipzig Haus Auensee
Nov 15th - Stuttgart theatrehaus
Nov 16th - Munich Tonhalle
Nov 18th - Berlin Tempoddrom
Nov 19th - Hamburg Docks
Nov 22nd - Brussels Ancienne Belgique
Nov 23rd - Amsterdam Paradiso

http://www.omd.uk.com/