UNDERWORLD 18 NOVEMBER LIVE IN DE HEINEKEN MUSIC HALL

17-08-2010 @ 11:35

Op donderdag 18 november geeft Underworld een live optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Een dag later, op vrijdag 19 november, geeft het duo ook nog een live optreden op het STRP Festival* in Eindhoven.  

Na een radiostilte van drie jaar brengt de Britse band Underworld op 13 september hun nieuwe album 'Barking' uit. Voorafgaand aan dit album verscheen het nummer 'Scribble' als gratis download op hun eigen website.
'Barking' is het eerste album van Underworld waarop een reeks gastartiesten en producers meewerkt waaronder Paul van Dyk, Dubfire en High Contrast. Alle nummers zijn door de band zelf geschreven in hun studio in Essex. Daarna is het album bewerkt door een aantal geselecteerde studiobazen afkomstig uit het gehele dance-spectrum met als doel hun creativiteit en stijl aan het rauwe materiaal toe te voegen.

Het grote internationale succes van Underworld was een feit toen de band in 1996 de soundtrack van de film Trainspotting uitbracht. 'Born Slippy' werd één van de grootste hits aller tijden. Naar aanleiding van dit succes tourde de band onafgebroken. Darren Emerson besloot na het uitbrengen van het vierde album 'Everything, Everything' in 2000 Underworld te verlaten. Rick Smith en Karl Hyde gingen als duo verder.

Januari 2008 was Underworld voor het laatst in Nederland te zien met uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall en de Maassilo. Underworld is nog steeds één van de meest dynamische en innovatieve live acts van deze tijd.

http://www.underworldlive.com/

UNDERWORLD

Donderdag 18 november 2010
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 35 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande donderdag om 10.00 uur via: www.livenation.nl.

* STRP Festival is één van de grootste e-culture festivals in Europa dat muziek, kunst en technologie samensmelt. Het multidisciplinaire programma is een toegankelijke mix van een 360 graden beleving voor  een breed publiek. Naast Underworld staat op vrijdag 26 november de artieste M.I.A gepland als headliner van het festival. Meer dan 20.000 mensen bezochten het festival in 2009. Dit jaar vindt het STRP Festival plaats van 18-28 November in Eindhoven in het Klokgebouw, kaarten voor Underworld en M.I.A. zijn vanaf donderdag 19 augustus verkrijgbaar via strp.nl/tickets.