Zware aanrader: Del-Toros, stevige surfrock

16-08-2010 @ 19:49

Del-Toros, The Ultimate Soundtrack For This Summer!!
In juni van dit jaar introduceerde het trio Del-Toros hun 7 track debuut EP, inclusief een release party in hun hometown: Alkmaar, want ook daar begint voor hen de victorie.
De keuze van de naam van de groep is opvallend te noemen voor een band uit Noord-Holland. Maar heb je de EP beluisterd dan kun je er alleen nog maar mee instemmen.

Wie zijn Del-Toros: Drie onstuimige muzikanten uit Alkmaar. Ze besluiten eind 2008 hun krachten te bundelen en beginnen een fris rock&roll trio met invloeden uit het 60’s surf genre. In tegenstelling tot dit genre is Del-Toros niet louter instrumentaal, sterker nog de band bezit twee prima zangers, wat zorgt voor een krachtige afwisseling.

Een citaat: "Del-Toros klinkt alsof Link Wray met Rose Tattoo staat te spelen in een kaasfabriek in Alkmaar."

Hun eerste wapenfeit is een 3 track demo die ze begin 2009 opnemen in de Sakzenweimarkazerne te Arnhem. Achter de knoppen zitten Erik Drost (o.a. bekend van Legendary Pink Dots / Phantom Four) en Petra Randewijk. Het geheel wordt gemasterd in Nijmegen bij Golden Soundz Mastering door Jarno Volman (bekend van Merry Pierce).

Op basis van deze demo worden ze geselecteerd voor de Popronde 2009 en weten ze ook op eigen kracht een hele reeks optredens te regelen. In rap tempo heeft de band een loeistrakke set in elkaar gezet waarmee ze de Nederlandse podia voor hun energieke surfrock proberen te winnen.
Tussendoor duikt het trio in juni wederom de studio in. Ditmaal met Theo de Jong (The Rousers, The Shavers) en worden er 7 nummers op genomen in zijn AG Studio. Deze nummers worden eind van de zomer 2009 gemasterd door Joop van der Linden in de Face Sound studio te Lemmer.

In 2010 speelt de band zo veel mogelijk de zalen van Nederland plat. In april wordt Del-Toros getekend door Undertow records die in juni van dit hun E.P. hebben uitgebracht.
De afgelopen periode speelde de groep samen met o.a. The Mansfields (VS), Pirate Love (Noorwegen), Motorhead (GB), Vegas Kings (Australië)
Mocht je verder nog een indicatie van de band willen hebben, beetje richting Danko Jones, maar dan iets meer richting de energieke surfrock. Live zeer de moeite waard, check maar eens een van hun filmpjes op You Tube. En de EP vraagt om veel meer.

Del-Toros bestaat uit:
Basgitaar/zang: Sicco (Trunksleeve / Loudroom)
Gitaar/zang: Guido (the Shavers / Remones)
Drums: Tony (Remones / Krikk)

optredens:
Sep 30 2010 The Rambler with Angel City Outcasts, Eindhoven
Oct 09 2010 OJC Comeet, Someren
Oct 16 2010 Kaffee 't Hof, Middelburg,
Oct 30 2010 Sailmountain with the Remones, Deurne,
Nov 06 2010 Iduna With Turbo AC'S and the Apers, Drachten,
Nov 07 2010 Winston Kingdom with The Turbo AC'S, Amsterdam,
Nov 20 2010 Pacific park, Amsterdam,
Nov 21 2010 Victorie Alkmaar, Alkmaar

http://www.myspace.com/deltorosrock