Producer Tina Turner valt voor Nederlandse Lana Wolf

12-08-2010 @ 12:51

De Nederlandse zangeres Lana Wolf heeft anderhalf jaar gewerkt aan haar debuutalbum 'Something about Lana'. Ze vloog hiervoor diverse keren naar New York om te werken met producers Camus Celli en Paul Conte. Het was al jarenlang haar vurige wens om een album te maken dat haar kern raakte en samen te werken met deze Amerikaanse topproducers, die eerder werkten met artiesten onder wie Gavin DeGraw, Chaka Khan en Tina Turner.

Het doorzettingsvermogen van Lana en haar brutaliteit brachten hen bij elkaar. Lana : “Ik ben altijd al liefhebber geweest van West Coast Rock en Pop en ook mijn stem leent zich daar goed voor, maar ik kon moeilijk de passende nummers vinden met de teksten die mij raakten. Totdat ik elf jaar geleden met omwegen in New York bij de toen nog vrij onbekende Camus en Paul op de stoep stond. Het klikte meteen en nadat ik hun muziek had gehoord vloog ik terug naar Nederland om mijn management enthousiast te maken. Helaas is het daar verkeerd gelopen, want zij hebben het destijds niet goed aangepakt en is het allemaal niet doorgegaan.

Na het debacle met haar management besloot Lana het anders aan te pakken en het heft in eigen handen te nemen. De afgelopen jaren nam Lana veel werk aan trad op in vele grote theaterproducties met bekende namen. Maar het idee van haar  debuutalbum bleef maar door haar hoofd spoken.

Ze spaarde veel geld en twee jaar geleden, toen zij op de radio 'Follow Through' van Gavin Degraw hoorde, wist zij het meteen: 'Dit is het! Dit is de sound van mijn album.' Heel bijzonder want achter de productie bleek opnieuw Camus Celli schuil te gaan met wie ze in het verleden ooit al wilde samenwerken.” Ik was meteen super enthousiast en ben druk op zoek gegaan naar het telefoonnummer van Camus. Na veel surfen, e-mailen en bellen kreeg ik hem uiteindelijk te pakken. Ze legde aan hem uit dat ze geld had gespaard en nu op geheel eigen houtje een pop/rock album wilde maken het liefst samen met hem. “Camus herinnerde mijn passie voor muziek en mijn gedrevenheid nog”, vertelt Lana. “Hij had respect voor mijn doorzettingsvermogen en het feit dat ik het allemaal alleen wilde realiseren en uiteindelijk riep hij kom maar naar New York naar mijn studio. Een week later stond ik in de studio te zingen, met uitzicht over de Brooklyn Bridge en de skyline van Manhattan op de plek waar grote wereldsterren hadden gestaan en werd mijn droom eindelijk werkelijkheid.”

Naast Celli en Conte werkte ook Dave Kutch mee aan haar debuut cd. Hij werkte eerder met artiesten als Alicia Keys en Kelly Clarkson. De nummers op het album 'Something about Lana', oa geschreven door Camus en Paul, zitten volgens Lana vol met passie. “De teksten gaan over de ups en downs in het leven en de liefde, maar vooral is de boodschap dat je geen genoegen moet nemen met minder en dat het dan uiteindelijk goed komt en dat sluit weer helemaal aan op mijn verhaal

Het album verschijnt in september bij muzieklabel T2 Entertainment. De eerste single ‘See the light’ is deze week verschenen.

CLIP :
standaard: http://www.youtube.com/watch?v=8jvUmw1pUEY&feature=youtu.be
HD: http://www.youtube.com/watch?v=8jvUmw1pUEY&hd=1