PERQUISITE OP TOUR IN OKTOBER + RELEASE SOLO ALBUM

06-08-2010 @ 13:31

Solo-album 'Across' komt uit op 15 oktober 2010

Perquisite heeft de laatste twee jaar als componist/producer behoorlijk aan de weg getimmerd. Direct na het beëindigen van zijn succesvolle samenwerking met Pete Philly werd hij in 2009 bekroond met het Duiveltje voor beste producer van Nederland en won hij het prestigieuze Gouden Kalf op het Nederlands Filmfestival voor zijn muziek in de film 'Carmen van het Noorden'. Nu is het tijd voor een eerste volwaardig solo-album. Op 15 oktober komt het nieuwe album 'Across' uit waarop Perq de samenwerking aangaat met verschillende Nederlandse zangers en zangeressen zoals Tjeerd Bomhof (Voicst), Janne Schra (voorm. Room Eleven) en Torre Florim (De Staat). Perq zal deze herfst met zijn nieuwe liveband door Nederland touren waarbij ook gastoptredens van de vocalisten zijn te verwachten. De officiële start van de tour is de albumpresentatie op zaterdag 9 oktober in de Melkweg, Amsterdam.

Perquisite is vooral bekend geworden als componerende / producerende helft van het voormalige duo Pete Philly & Perquisite. Met hun eigenzinnige mix van hiphop, soul & jazz behaalden ze grote successen in binnen- en buitenland en speelden ze over de hele wereld. Ze deden uitgebreide clubtours in Duitsland, Frankrijk en Japan, verkochten meerdere malen de Paradiso en Melkweg uit en stonden op gerenommeerde festivals als Lowlands, Sziget en North Sea Jazz. Daarnaast sleepten ze meerdere prijzen in de wacht waaronder de prestigieuze Amsterdamprijs en Zilveren Harp.

Maar nu een Perquisite solo album en een Nederlandse clubtour. Omdat de in totaal 12 gastvocalisten die op het album te horen zijn onmogelijk allemaal mee kunnen op tour kunnen heeft Perq hier een bijzondere oplossing voor bedacht: “Ik ga met een 6-koppige band onze interpretatie geven van het album. Per show heb ik twee gastvocalisten uitgenodigd waarmee ik de tracks die we samen hebben gemaakt zal spelen. De zang van de andere nummers zal telkens worden vertolkt door een van mijn bandleden. In de praktijk zal dat betekenen dat een track die op t album misschien gezongen wordt door Jenny Lane, live gezongen zal worden door één van mijn twee zangeressen. Tenzij Jenny zelf toevallig bij die show meedoet. Omdat bij elke show weer andere gastvocalisten zullen langskomen is elke show uniek. Leuk voor het publiek en het houdt ons zelf ook scherp.

De vaste band zal bestaan uit drums, toetsen, gitaar, bas en twee zangeressen. Perquisite: “Ik ga dit keer alles live doen; geen laptops of elektronica. We gaan de dynamiek opzoeken: van heel klein en intiem naar rauw, groots en meeslepend.” Zelf zal hij optreden als de bassist van de band - een primeur - maar hij zal daarnaast ook de show leiden. Perquisite: “Het wordt een hele frisse start. Ik kan niet wachten om te beginnen met touren.

Voorafgaand aan de albumrelease op 15 oktober zal de eerste single "Set Me Free" op 9 september verschijnen.

TOURDATA
zondag 17 september 2010 Rotown, Rotterdam (Try-Out)
vrijdag 22 september 2010 Muziekgieterij, Maastricht (Try-Out)
vrijdag 29 september 2010 Merleyn, Nijmegen (Try-Out)
zaterdag 9 oktober 2010 Melkweg, Amsterdam (Albumpresentatie)
vrijdag 20 oktober 2010 013, Tilburg
zaterdag 28 oktober 2010 Paard van Troje, Den Haag
vrijdag 3 november 2010 Nieuwe Nor, Heerlen
zaterdag 4 november 2010 Tivoli: De Helling, Utrecht
zondag 5 november 2010 Brogum, Zierikzee
vrijdag 10 november 2010 Luxor Live, Arnhem
zaterdag 11 november 2010 Simplon, Groningen
zondag 12 november 2010 Burgerweeshuis, Deventer
vrijdag 17 november 2010 Mezz, Breda
zaterdag 18 november 2010 Patronaat, Haarlem

De voorverkoop van de shows start 7 augustus. Raadpleeg de website van de zaal voor de voorverkoopadressen.

www.perquisite.nl | www.unexpected-records.com | www.pias.nl | www.friendly-fire.nl