3DNL en Dutchview lanceren 3D LiveLab

28-07-2010 @ 16:11

Partnerschap, ontwikkeling en kennisdeling met het oog op de toekomst

3DNL lanceert 28 juli in samenwerking met Dutchview met trots het 3D LiveLab. Dit in Nederland unieke live laboratorium is een expertisecentrum voor de productie, registratie en distributie van 3D-TV. Vanaf september zullen fabrikanten, TV-producenten, omroepen, zenders en distributeurs samenwerken aan de realisatie van een hoger doel: Nederland ontwikkelen tot hèt expertisecentrum van Europa op gebied van productie en distributie van drie-dimensionale televisie en cinema.

Gezamenlijk belang
Monique van Dusseldorp, programmamanager iMMovator en een van de initiatiefnemers van 3DNL: “De ontwikkeling van 3D televisie en film raakt veel verschillende organisaties. Hoewel de belangen van betrokken partijen als ontwikkelaars, producenten, postproductiehuizen, hardwareleveranciers, omroepen en distributeurs meestal niet synchroon lopen, hebben ze wel een gezamenlijk belang. 3D heeft internationaal afgelopen anderhalf jaar een onverwacht grote vlucht genomen en de Nederlandse media-industrie als geheel wil graag voorop lopen. Met de start van het 3D LiveLab wordt een belangrijke stap genomen met het oog op de toekomst.

Samen sterk
Het LiveLab is gevestigd in één van de televisiestudio’s van DutchView. Georgette Schlick, CEO DutchView: “Het is een ontmoetingsplek, een plaats om ontwikkelingen te tonen, kennis te delen, te testen en relaties te ontvangen voor een kennismaking met 3D-TV. We nodigen alle partijen uit, dus ook onze concurrenten. Door actief samen te werken kunnen we de positie van Nederland als kenniscentrum voor 3D-TV en andere digitale mediaontwikkelingen enorm versterken. Een ontwikkeling waar iedereen van profiteert.

Om verzekerd te zijn van een vliegende start voor het 3D Livelab werken verschillende 3DNL leden actief mee aan dit project, waaronder Sony, RTL en SBS. Josbert van Rooijen, Manager Broadcast & IT bij SBS: “SBS is zeer gedreven om te participeren in het 3D LiveLab. Dit najaar zal SBS starten met het aanbieden van NET 5 in 3D. In dat licht is het voor ons zeer interessant om ervaringen te delen en te leren van elkaars expertise als het gaat om 3D.

Toekomst Het 3D LiveLab is onderdeel van een serie activiteiten ontwikkeld door 3DNL, een platform dat organisaties en bedrijven samenbrengt die in Nederland betrokken zijn bij de ontwikkeling, productie, postproductie, uitzending, distributie en vertoning van 3D-producties. Daartoe organiseert 3DNL naast het 3D LiveLab ook de Nederlandse 3D Dagen die op 22 en 23 november worden gehouden.
Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden voor het netwerk via www.3dnl.net