Re-Release: Thunderdome 1 - Is Back From Hell

26-07-2010 @ 17:19

Het allereerste Thunderdome evenement vond plaats in Heerenveen in 1992. Het hardcore evenement georganiseerd door ID&T groeide uit tot het bekendste evenement van Europa en misschien wel de hele wereld. Door de populariteit van het evenement ontstonden er ook andere hardcore feesten met klinkende namen als Masters of Hardcore en Hellraiser, en daardoor wordt Thunderdome vaak gezien als de oorsprong van de Nederlandse hardcore scene.

In het jaar 1993 kwam de eerste Thunderdome verzamel cd uit en bracht daarmee de hardcore sound, toentertijd nog een mix van hardcore house, gabber en rave, naar een breder publiek. Dit was destijds nooit eerder gedaan door een muziekmaatschappij en daarmee werd de Thunderdome cd-serie minstens zo belangrijk voor de ontwikkeling van de hardcore als de evenementen.  ‘Thunderdome 1:  F*ck Mellow, This Is Hardcore From Hell is een uniek tijdsdocument dat zelfs in deze tijd door velen nog steeds gezien wordt als de bijbel voor gabbers. De diversiteit van nummers op dit album vormen een duidelijk beeld van het geluid van de begindagen van de hardcore. Het album is een mijlpaal in de historie van de (hardcore) house en was en is nog steeds een ‘must have’ voor iedere dance liefhebber in het algemeen.

Voor wie dit juweeltje nog altijd mist in zijn/haar collectie heeft is er eindelijk goed nieuws. Geheel in de originele uitvoering brengen Cloud 9 Dance en ID&T het allereerste deel uit de legendarische Thunderdome-serie opnieuw uit in een gelimiteerde oplage. Mis hem dus niet, anders kan je zo maar weer eens 17 (!) jaar moeten wachten.

Thunderdome I - F*ck Mellow, This Is Hardcore From Hell’ is vanaf vrijdag 23 juli verkrijgbaar bij de betere muziekwinkel en via www.bol.com en online beschikbaar via iTunes & Dance-Tunes.