'GO DUTCH' HOST AREA OP UK FESTIVAL CREAMFIELDS

15-07-2010 @ 14:56

Het internationale partyconcept 'Go Dutch' host voor het derde jaar op rij een eigen area op de tweede dag van het Engelse festivalweekend Creamfields. Zondag 29 augustus van 12.00 tot 23.00 uur laat een elftal vol Nederlandse top-artiesten van zich horen: Sandro Silva, Sunnery James & Ryan Marciano, Oliver Twizt, Mightyfools, DJ Rockid, Jaimie Fanatic, Boemklatsch, Hardwell, Bingo Players en Dan Stezo MC zijn de afgevaardigden dit jaar. In plaats van te focussen op één specifieke stijl, zoals dat bij festivalpodia gebruikelijk is, biedt Go Dutch een wijd spectrum aan elektronische dance muziek.

Creamfields (28 en 29 augustus) is al elf jaar het nummer één dance festival van Groot-Brittannië. Naast het twaalf area tellende festivalterrein is er voor twee nachten een campingterrein ingericht, waar ruim driekwart van de bezoekers blijft overnachten. Op dag twee van het festival wordt het landgoed van Daresbury, gelegen tussen Liverpool en Manchester, overgenomen door 'the Dutch'.

Go Dutch line-up
Het openingsuurtje zondag 29 is voor upcoming dj/producer Sandro Silva, die garant staat voor een ritmisch en melodisch geluid. Hij gooide hoge ogen met zijn remixen van Tiësto's megahit 'Lethal Industry' en 'We No Speak Americano' (Yolanda Be Cool vrs. DCUP). Binnenkort verschijnen er solo releases van hem op het Sneakerz MUZIK label. Sunnery James & Ryan Marciano gaan sky high. Na hun eigen uitverkochte Amazone Project in februari van dit jaar (Heineken Music Hall, 5.500 bezoekers) draaide het duo zaterdag 3 juli voor het eerst op het prestigieuze Sensation White, in de Amsterdam ArenA. Deze zomer staan ze niet voor niets drie keer in de Pacha Ibiza, waar ze opwarmen voor de Swedish House Mafia. Deze headliners mag je niet missen!

Ook Oliver 'Do The Monkey' Twizt begon als duo (Skitzofrenix) maar gaat nu al een tijdje solo. De remix die hij maakt van Afrojack's 'Polkadots' krijgt support van zo'n beetje alle grote dj's en zal hij het Creamfields publiek dan ook zeker niet onthouden. David Guetta zei over hem: "I love the Oliver Twizt, it's gangster!" En hij kan het weten. Ook de wonderjongens van Mightyfools rocken de dansvloer. Hun geluid is een mash-up van house, disco, electro en een dikke dosis rock 'n roll, maar dan wel met moddervette beat en pompende bas. Hun laatste productie is er eentje om in de gaten te houden: DJ Manie ft. Casablanca Connect 'Kiesz' (Mightyfools Remix) op het label Mixmash van Laidback Luke.

DJ Rockid sluist vanaf half 5 's middags de nieuwste sounds je oren in. Hoe harder hoe beter lijkt soms zijn motto. De vijfvoudig Dutch DMC winnaar en FokTop! labelbaas gooit niet alleen in Nederland maar ook internationaal hoge ogen, zowel met eigen producties als met die van artiesten die hun materiaal via FokTop! de wereld in slingeren. Verwacht een mix van electro, funk, bootytech, breaks en ghetto house. Hij doet een half uurtje back2back met zijn dj-maatje Jaimie Fanatic, die vervolgens tot 7 uur 's avonds de draaitafels solo bedient. Jaimie legt momenteel de laatste hand aan zijn artiestenalbum en laat tijdens Go Dutch dan ook veel eigen werk horen. Zelf noemt hij zijn sound indie electro house.

Daarna is het tijd voor de feestende vrienden van Boemklatsch; een kleurrijk en energiek collectief dat zonder aarzelen een dak-eraf-garantie durft te geven. Een crew die verder kijkt dan zijn neus lang is en niet bang is om nog harder te feesten dan hun eigen publiek. Na een aantal goed ontvangen remixen voor o.a. C-Mon & Kypski, Stars & Sons, Baskerville en Shameboy is Boemklatsch door Gorillaz gevraagd een officiële remix te maken van hun track 'Rhinestone Eyes'. Tussen de vele festival gigs zitten de jongens nu dus in de studio om deze remix te maken die in augustus verschijnt. Je hoort 'm op Creamfields! Hardwell vervolgens is een jongen die zijn liefde voor house muziek heel serieus neemt. Hij is een van de leidende figuren onder de jongste generatie dj/producers. Met zijn 22 jaar heeft remixen gemaakt voor een indrukwekkende lijst dj's zoals Fedde le Grand, Armin van Buuren, Tiesto, Bob Sinclar, Chris Lake, Funkerman, Laidback Lu! ke, Sharam en Steve Angello.

De closing set is weggelegd voor Bingo Players. Vorig jaar al maakte het duo furore in de Go Dutch area op Creamfields en eerder dit jaar deden ze een Creamfields tour door Australië. In juni toerden ze door de USA en Canada, waar ze 10 gigs in 12 dagen deden. Ze zijn een vaste waarde in de Beatport charts; zo ook met hun laatste hit 'Tom's Diner'. Host van de Go Dutch arena is MC Dan Stezo, een ware kameleon. Na een drum 'n bass fase bracht hij samen met theFringe harde avantgarde. Grenzen worden verkend en overschreden als het nodig is; en dat is het. Hij kan het beste uit de voeten met house, electro en UK sounds. En dat is wel handig op een feestje als Creamfields.

Niet in de Go Dutch area maar wel aanwezig op Creamfields zijn de Hollandse dj-helden Tiësto, Armin van Buuren, Ferry Corsten, Joris Voorn en Laidback Luke. Internationale grote namen zijn o.a. David Guetta, Deadmau5, Paul van Dyk, Pete Tong, Swedish House Mafia, Richie Hawtin en Sven Väth.

Time table Go Dutch @ Creamfields
12.00 – 13.00 Sandro Silva
13.00 – 14.00 Sunnery James & Ryan Marciano
14.00 – 15.00 Oliver Twizt
15.00 – 16.30 Mightyfools
16.30 – 18.00 DJ Rockid
17.30 – 19.00 Jaimie Fanatic
19.00 – 20.00 Boemklatsch
20.00 – 21.30 Hardwell
21.30 – 23.00 Bingo Players
12.00 – 23.00 Hosting by Dan Stezo

Creamfields info
Scherp geprijsde vliegtickets naar Liverpool (John Lennon Airport) worden o.a. aangeboden door EasyJet. Vliegen op Manchester Airport kan ook; reistijd van beide steden naar het Creamfields terrein (Daresbury) bedraagt ongeveer een half uur. Voor de volledige line-up, ticketprijzen, reisopties, overnachtingsmogelijkheden en veel meer informatie zie: www.creamfields.com.

Go Dutch project
Go Dutch is een initiatief van het Amsterdamse DJ/MC Agency 1Management, in samenwerking met MusicXport.nl (bestaande uit Buma Cultuur en Muziek Centrum Nederland). Het doel is Nederlands talent internationaal vooruit te helpen en om ieder aspect van de Nederlandse dance muziek ook buiten te landsgrenzen te laten floreren. Go Dutch evenementen vinden plaatst in Miami (tijdens de Winter Music Conference), Amsterdam (tijdens het Amsterdam Dance Event) en op Creamfields. Het concept is ook voor andere internationale events te boeken. Voor meer informatie: www.go-dutch.eu.

Sfeerimpressie Go Dutch @ Creamfields 2009