Orange Grove nieuwe single en videoclip

14-07-2010 @ 12:37

Orange Grove lanceert op 15 juli de nieuwe single en allereerste videoclip Feel That Fire. De single is afkomstig van het album Fingerprint dat vorig jaar verscheen. Met dit album sloeg de band de weg in van rauwe pop met een Caribische twist: een heerlijke mix van rock, reggae en Caribische muziek. Orange Grove heeft voor Feel That Fire gekozen omdat dit nummer een absoluut energiek hoogtepunt is in de live-shows, voor zowel het publiek als de band zelf. De videoclip is te zien op YouTube en het nummer is te downloaden via iTunes.

Zanger Michael Maidwell over Feel That Fire: “Het nummer gaat over het vuur dat is ontstaan door kapitalisme en inhaligheid. Het vuur dat groeit, alsmaar heter wordt en dichterbij komt. We kunnen er niet meer omheen. Maar voordat we het proberen in te dammen, moeten we de bedreiging ervan onderkennen. Can you feel that fire?” De videoclip geeft door de sobere setting in een industriële omgeving een passende uiting aan de bedreiging. De clip is gemaakt door Riverpark Film, dat eerder video’s maakte voor onder meer Elle Bandita.

Orange Grove is druk sinds de release van het album Fingerprint. Het afgelopen najaar bracht een succesvolle tour de band langs St. Maarten, Aruba en St. Eustatius. Ook in de USA heeft de band voet aan de grond gekregen via College Radio, dat al meerdere doorbraken van grote bands op zijn naam heeft mogen schrijven. Daarnaast zijn er vijf songs van Fingerprint gebruikt voor de Amerikaanse surf-documentaire Mind Over Malibu. In Australië staat een nummer van Orange Grove op de cd Sounds Like Cafe (volume 30), dat in meer dan 1200 cafe’s en boekwinkels verkrijgbaar is.

De allemaal eigen liedjes zijn stevig en stoer, ideale strandmuziek voor een heftige zomer.OOR

Veel frisser dan Fingerprint, hun nieuwste CD, worden albums in Nederland niet gemaakt.” Algemeen Dagblad

www.orangegrove.nl
www.riverparkfilm.nl
www.soundslikecafe.com