Nederland krijgt nieuw internationaal muziekevenement: Buma Rotterdam Beats

06-07-2010 @ 15:48

Buma Rotterdam Beats verlegt de grenzen van hiphop, r&b, dubstep, soul en reggae

Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma Cultuur en De Nieuwe Oogst, organiseert op 26 & 27 november op verschillende locaties in Rotterdam een nieuw evenement dat zich richt op o.a. hiphop, r&b, dubstep, soul en reggae; Buma Rotterdam Beats. Het evenement, dat bestaat uit een tweedaagse conferentie en muziekfestival en een talentenprogramma, speelt in op de groeiende behoefte naar een platform voor deze muziekstromingen, die sinds jaar en dag een prominente rol in het nationale en internationale muziekbeeld spelen.

Buma Cultuur, organisator van onder andere het Amsterdam Dance Event (ADE), EuroSonic Noorderslag Conference, Buma NL, Toonzetters en de Jazzdag, streeft ernaar om Buma Rotterdam Beats uit te laten groeien tot een internationale conferentie waar kennisuitwisseling en netwerken centraal staan en waar het beste talent wordt gepresenteerd.

Met Buma Rotterdam Beats krijgt Rotterdam er een festival bij dat qua muziekstijlen, talenten en muziekgeschiedenis perfect past bij de diversiteit van de stad. Ik ben dan ook verheugd met het feit dat er gekozen is voor onze stad en kijk uit naar de komende jaren, waar wij hopen dat Buma Rotterdam Beats zich zal bewijzen als hét muziekfestival voor deze genres en een belangrijke springplank voor internationale carrières,’ zegt festivaldirecteur Roger Brouwn.

De Nieuwe Oogst is het eerste podium in de Benelux voor grootstedelijke jongerencultuur. De core business is het stimuleren, ontwikkelen en faciliteren van jongeren met buitengewone talenten op het gebied van grootstedelijke kunst en cultuur in de breedste zin van het woord.

Buma Rotterdam Beats vindt plaats op 26 & 27 november in Rotterdam en wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma Cultuur en De Nieuwe Oogst.

Meer informatie is te vinden op www.buma-rotterdam-beats.nl