LANG VERWACHT DEBUUT SELAH SUE

21-06-2010 @ 13:16

Selah Sue, de belofte uit België, haar eerste single Raggamuffin is sinds 18 juni officieel verkrijgbaar in Nederland. Selah Sue tekende onlangs bij het Franse label Because Music, waar ook artiesten zoals Charlotte Gainsbourg, John Butler Trio en Uffie zijn getekend. Haar stem houdt het midden tussen Amy Winehouse, Erykah Badu en Duffy maar is onmiskenbaar Selah Sue. ‘Ik schrijf zoals een singer-songwriter, maar geef er de voorkeur aan om te zingen in de stijl van black music. Soul, blues, ska, ragga of drum ‘n’ bass’, vertelt zij.

Selah Sue werd begin 2009 al opgemerkt door De Wereld Draait Door waar zij dat jaar twee keer heeft opgetreden. Ook was zij al eerder te gast in de show van Giel Beelen op 3FM en speelde zij vorig jaar op North Sea Jazz Festival en Lowlands. 

Haar album, geproduceerd door Patrice & Farhot, wordt in oktober van dit jaar verwacht. Op het album staat een track die is geproduceerd door de befaamde Meshell Ndegeocello. Daarnaast staat er ook een track op waar Cee-Lo van Gnarls Barkley op meedoet.

Selah Sue is geboren als Sanne Putseys in Leuven, België en is 21 jaar oud. De afgelopen weken heeft zij verschillende uitverkochte try out shows in Nederland gedaan. Ze speelt dit jaar op Lowlands in augustus.

www.selahsue.be