NIEUW ALBUM STING "Symphonicities"

11-06-2010 @ 17:40

Op 13 juli a.s. verschijnt het nieuwe album van Sting op het Deutsche Grammophon label. Het album heeft de titel “Symphonicities” en bevat een aantal overbekende Sting/Police songs in gloednieuwe symfonische arrangementen: Next To You, Englishman In New York, Every Little Thing She Does Is Magic, I Hung My Head, You Will Be My Ain True Love, Roxanne, When we Dance, End Of The Game, I Burn For You, We Work The Black Seam, She’s Too Good For Me en The Pirate’s Bride.

Sting wordt op het album begeleid door het Royal Philharmonic Concert Orchestra o.l.v. Steven Mercurio. De arrangementen werden gemaakt door David Hartley, Michel Legrand, Rob Mathes, Vince Mendoza, Steven Mercurio, Bill Ross en Bob Sadin. Het album is gemixed door Claudius Mittendorfer (Interpol, Muse, Franz Ferdinand) en Elliot Scheiner (Steely Dan, Fleetwood Mac, Foo Fighters, Eric Clapton). De eerste single, Every Little Thing She Does Is Magic, is momenteel te koop via alle digitale retailers waaronder iTunes en via Spotify te beluisteren.

Het vorige album van Sting “If On A Winter’s Night” werd ook uitgebracht op het Deutsche Grammophon label. Voor dit album rond het thema winter, nam Sting samen met een klein ensemble (o.a. Dominic Miller, Chris Botti, Vincent Segal) een aantal eigen songs op in nieuwe arrangementen naast Engelse traditionals en stukken van Purcell en Praetorius. “If On A Winter’s Night” werd goud in vele landen waaronder Nederland en verkocht wereldwijd meer dan 1,3 miljoen exemplaren.
    
Symphonica in Rosso

Op 15 en 16 oktober geeft Sting in het kader van zijn wereldtournee twee Symphonica in Rosso concerten in het GelreDome te Arnhem. Brand NewLive en Mojo Concerts hebben ook de eerste gastartiest bekend gemaakt. Niemand minder dan Joe Sumner (FictionPlane), zoon van Sting, zal een duet met Sting verzorgen tijdens de jubileumeditie van het meest prestigieuze en kwalitatieve muziekspektakel van Nederland. Het is een unicum dat vader en zoon gezamenlijk op het podium staan en een gezamenlijk duet zullen verzorgen. De organisatie is momenteel tevens druk in de weer met andere gastartiesten welke de komende weken bekendgemaakt zullen worden.

Symphonica in Rosso staat bekend als het meest prestigieuze en kwalitatieve muziekspektakel van Nederland. De eerste vier edities van Symphonica in Rosso trokken in totaal ruim 675.000 bezoekers verdeeld over 21 uitverkochte GelreDome concerten. De combinatie van spetterende optredens van de grootste artiesten, een gigantisch podium, de speciale licht-en geluidstechnieken, indrukwekkende visuals en het in het rood geklede publiekzorgen er ieder jaar voor dat Symphonica in Rosso een overweldigend spektakel is. Symphonica in Rosso is een naar wereldwijde maatstaven gigantische productie.