NEDERLAND MAAKT ZICH OP VOOR “PLAN B”

28-05-2010 @ 19:40

Op 8 juni komt Plan B met volledige band naar Nederland voor een intieme showcase in de Westerliefde in Amsterdam, de dag ervoor is hij eveneens in Amsterdam voor een bomvolle promodag met pers en radio interviews. Een beperkt aantal kaarten voor de showcase zal vanaf 29 mei in de voorverkoop gaan via de website van Paradiso.
 
Plan B scoort twee enorme hits in de UK met Stay Too Long en She Said. Zijn album The Defamation of Strickland Banks kwam vanuit het niets binnen op #1 in de UK albumcharts en werd binnen vijf weken meer dan 300.000 keer verkocht, wat hem een platina album opleverde in zijn thuisland Engeland. Het succes slaat nu over de rest van Europa, het album The Defamation of Strickland Banks zal in Nederland op 25 juni uitkomen.
 
She Said is in de UK al weken de meest gedraaide track op radio en staat al twee maanden in de top van de UK singlecharts. Ook in Frankrijk schiet Plan B naar de top van de album- en singlelijsten, waar hij sinds vorige week beide #1 posities vasthoudt. Dat er meer dan één hit op dit album staat is in de UK reeds bewezen, daar bereikte Stay Too Long (de eerste single in de UK) eveneens de top 10 van de UK singlecharts. In Nederland is She Said de eerste single die het succes voor Plan B moet inluiden en wordt inmiddels gedraaid op 3FM, Radio 1, Radio 2, de regionale zenders en MTV.
 
Bekijk hier de video van She Said.  
 
The Defamation of Strickland Banks is de Motown sound met het rauwe randje van Oost Londen. Het is Smokey Robinson die op miraculeuze is samengesmolten met Eminem, het is een “urban fairytale”, een soulplaat met een vlijmscherp randje.
 
Het album vertelt het verhaal van Strickland Banks, een man die ten onder gaat aan z’n eigen succes; a sharp-suited British soul singer who finds fame with bitter-sweet love songs like Love Goes Down and Writing’s On The Wall but loses everything when he ends up in prison for a crime he didn’t commit. “He’s a version of me, an alter-ego,” zegt Plan B over zijn creatie.
    
Plan B is de stagename van Ben Drew die, toen hij voor het eerst Michael Jackson hoorde direct was verkocht. De video’s, zijn stem, het dansen en de prachtige mix van soul, funk en pop maakten Michael Jackson tot zijn allereerste idool. “I was obsessed with Michael Jackson.” zegt hij met een glimlach. Toen Ben ouder werd kwamen daar andere liefdes bij; Ian Wright en Arsenal FC, Jungle en Hip Hop, The Prodigy en Punk en werd wat rebels tijdens zijn tienerjaren in Londen. “Growing up in London, you’ve got to be pretty tough, you’ve got to let people know that they can’t fuck with you.” licht hij toe. Toch bleef zijn hart altijd bij de Motown soul sound die hij kende uit zijn jonge jaren, en dat hoor je terug in het unieke geluid op The Defamation of Strickland Banks.
 
Bekijk hier de live-registratie van She Said op Radio 1’s One Big Weekend in de UK afgelopen weekend.
     
Bekijk hier het optreden van Plan B op de Franse televisie vorige week.  
 
Voor meer informatie, zie http://www.time4planb.co.uk