BARRY HAY EN VIOLIST CHARLIE SIEM OP NIGHT OF THE PROMS

19-05-2010 @ 22:02

Niet alleen Boy George maar ook Barry Hay, de zanger van the Golden Earring, treedt op tijdens de Night of the Proms. Barry Hay laat dit najaar in Arnhem en Rotterdam rock en klassiek versmelten tot een briljant muziekfeest. Ook de Britse violist Charlie Siem (24), één van de meest talentvolle violisten van zijn generatie, staat op het podium. Hij maakt furore als solist op internationale klassieke muziekfestivals en speelt behalve traditioneel repertoire ook nieuwe muziek samen met internationale artiesten.

Barry Hay (1948) is de stem en het gezicht van de Nederlandse rockband Golden Earring. Golden Earring is in de jaren 70 en 80 populair in de Verenigde Staten dankzij de hit ‘Radar Love’ en ‘Twilight Zone’. De vier rockers uit Den Haag verkopen wereldwijd miljoenen albums. De band staat liefst vijf keer in de Billboard Hot 100 in Amerika.

Barry Hay, die in India wordt geboren en er woont tot zijn tiende jaar, wordt in 1967 de leadzanger van de Golden Earrings (toen nog met een ‘s’). Hij krijgt de kans zich als songwriter te bewijzen en met ‘Radar Love’ haalt de band moeiteloos de internationale hitparades. In de jaren negentig produceert Barry Hay het debuutalbum van Anouk en lanceert hij de meidengroep Bad Candy. Hij leent daarnaast zijn stem aan enkele tekenfilms, waaronder ‘Rock Zilla’ en ‘My Dad The Rockstar’. Zijn solo-album ‘The Big Band Theory’ – uitgebracht door het legendarische Blue Notes Jazzlabel – ligt in september 2008 in de rekken. Barry Hay brengt op het album een reeks rockklassiekers in samenwerking met het Metropole Orkest. In februari van dit jaar speelde Barry Hay met Golden Earring nog een fantastisch concert in Ahoy Rotterdam.

Barry Hay brengt samen met het symfonisch orkest Il Novecento en het koor Fine Fleur de grootste hits van Golden Earring.

Charlie Siem speelt al viool sinds zijn derde verjaardag. Zijn interesse is gewekt wanneer hij op de radio Beethovens vioolconcert hoort in een uitvoering door de Brits-Amerikaanse violist en dirigent Yehudi Menuhin. Het ongelofelijk toeval wil dat hij nu op dezelfde viool speelt als Yehudi Menuhin toen. “Het is buitengewoon om hetzelfde instrument te bespelen waar Menuhin zo aan gehecht was”, aldus Charlie Siem. Het gaat om een viool die in 1735 werd gebouwd door Guarnerius del Jesu en die Charlie in bruikleen kreeg van de Elderberry Foundation.

In oktober 2008 toert Charlie Siem door het Verenigd Koninkrijk en brengt hij  Sjostakovitsj' First Violin Concerto samen met de Moscow Philharmonic. Datzelfde jaar verschijnt zijn eerste cd, waarop hij op een virtuoze manier ‘Sonatas For The Violin’ van Elgar en Grieg brengt. In 2009 speelt Charlie Siem op prestigieuze podia in Londen, Oslo, Bergen, Parijs en Bazel. In de Royal Albert Hall begeleidt hij Bryan Adams. Samen brengen ze de klassieker ‘Heaven’. In 2010 verschijnt zijn tweede album bij een groot muzieklabel.
Charlie Siem zal dit najaar de bezoekers van Night of the Proms met zijn muzikale talent en energieke uitstraling verbazen!

Meer artiesten die zullen optreden tijdens de Night of the Proms worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer informatie: http://www.charliesiem.com en www.notp.com

NIGHT OF THE PROMS
Zaterdag 13 november 2010 - GelreDome Arnhem
Donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 november 2010 - Ahoy Rotterdam
Entree: van € 21 tot € 44,50. Toeslag van € 3 op vrijdag en zaterdag.
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop via www.notp.com,  www.livenation.nl of telefonisch via Tele Ticket Service 0900-45.000.45. Tickets excl. service-en portokosten.