Haagse band Kern Koppen treedt op in Kaapstad

12-05-2010 @ 21:47

Deze week krijgt live music in Kaapstad een Hollands tintje: de Haagse rapband Kern Koppen treedt op in The Purple Turtle, twee populaire bars vol live music op partystreet Long Street in Kaapstad.

De heren van Kern KoppenAhab, Ki en Tommy 2 Times – zijn een week in Zuid-Afrika om een track op te nemen met Zuid-Afrikaanse artiesten ter promotie van de zogenaamde SKOP GAT campagne. SKOP GATvir jong talent in Suid Afrika’ werd 31 maart in Nederland gelanceerd door Music Mayday.

Music Mayday is een Nederlandse non-profit organisatie die creatief talent in Zuid-Afrika wil stimuleren, en dient als fundraiser voor een Talent Factory in Phillipi, een township vlakbij Kaapstad. Talent Factories zijn centra die alle faciliteiten voor muziek opname hebben, en Zuid-Afrikaans talent op hun pad naar professioneel muzikantschap ondersteunen.

Haagse Kern Koppen ontmoet Kaapse Zuluboy
Mayday wil het WK 2010 in Zuid-Afrika graag gebruiken om de wereld te laten kennismaken met het grote aantal jong en creatief talent dat in Zuid-Afrika rondloopt, net als het Zuid-Afrikaanse publiek laten kennismaken met het goede van Nederlandse bodem: Kern Koppen.
Samenwerking en contacten tussen Zuid-Afrikaanse en Nederlandse artiesten is hun smeermiddel daartoe. Zo zullen de Hagenezen in Kaapstad bijvoorbeeld kennismaken met local artist Zuluboy en met hem de studio induiken.

Zodoende treedt de Haagse band Kern Koppen woensdagavond 10 mei  om 22.00u op in Zula Bar op Long Street – bekend om de altijd levendige live music op het podium.  Vrijdagavond 12 mei staan ze eveneens op een podium in Long Street, maar dan om 22.00u in The Purple Turtle, waar ze wellicht enkele nummers van hun op handen zijnde nieuwe album ‘één’ zullen laten horen, dat vanaf 10 oktober 2010 (10-10-2010) in de Nederlandse winkels zal liggen.  

Over Kern Koppen
Kern Koppen is een Haagse hiphopformatie bestaande uit een drietal geroutineerde creatievelingen. Ahab, Ki en Tommy 2 Times wel te verstaan. De groep is vooral eigentijds, eigenwijs en eigenzinnig. Dit weerklinkt in de muziek en vertaalt zich terug in de tekstualiteit. Kern Koppen laat zich niet makkelijk met andere bands vergelijken. Kenmerkend aan de muziek is de verfrissende combinatie van live instrumenten, muzieksamples en digitale effecten. De groep rapt Nederlandstalig. De teksten zijn vaak erg persoonlijk en eerlijk vanuit introspectie geschreven. Dit zonder te vervallen in cliches, die typerend zijn voor de huidige rapscene. “Voordat ze het wisten hadden ze een nieuwe stijl in het leven geroepen: Cross-over Cult-rap.

bron: http://www.kaapstadmagazine.nl/

http://www.myspace.com/kernkoppen