LAKEDANCE MAAKT LINE-UP BEKEND!

10-05-2010 @ 12:52

Meer dan 30 dj's mogen zaterdag 26 juni aantreden op Lakedance, het meest zomerse strandfeest van het Zuiden. Headliners zijn: Funkerman, Mark Mendes, Sandy Rivera, Hardsoul, Simon Dunmore, Hardwell en Jordy Lishious. Aan (en op) het water van Aquabest bij Beachclub Sunrise worden vier podia gebouwd: de Main Stage, de Defected In The House area, de Dope & Dirty area en het Mensroom platform.

Main Stage
Een internationale artiest van Brabantse bodem is Funkerman. Na zijn tournee door Midden-Amerika is hij klaar voor het festivalseizoen en drukt een duidelijk stempel op deze Lakedance editie. Niet alleen met een weergaloze dj-set op het Main Stage; ook heeft de topproducer de compilatie van de nieuwe Lakedance CD voor zijn rekening genomen! De CD is verkrijgbaar bij de Lakedance merchandise stand en ligt na 26 juni in de winkels.

Mark Mendes was ooit Toronto's jongste club-dj maar is de laatste jaren ook vooruitstrevend en niet onverdienstelijk aan het produceren. Zaterdag 26 juni maakt hij zijn Lakedance debuut en eigenlijk ook in de Nederlandse house scene. Want ondanks dat hij wereldberoemd is in Canada hebben de Lage Landen nog niet vaak van hem kunnen genieten. Een andere Lakedance debutant is Koen Groeneveld. Daarnaast staan er ook oude bekenden op het hoofdpodium zoals Ricky Rivaro, Dirk Dali, de Bingo Players (bekend van hun Beatport hitsingles 'Devotion' en 'Tom's Diner') en de topact Shermanology; de zingende broer en zus Andy en Dorothy Sherman. Ook de Eindhovense MC Lady Blizz verzorgt vocale begeleiding.

Defected In The House
Defected hoste vorig jaar voor het eerst een podium op Lakedance, met groot succes. Vandaar dat ze nu weer terug gevraagd zijn. Dit Engelse muzieklabel, het meest prestigieuze house label ter wereld, organiseert feesten all over the globe onder de naam Defected In The House. DITH is onder andere resident in club Pacha op Ibiza en neemt die vibe mee naar het Brabantse strand!

De line-up die Defected voor Lakedance in petto heeft maakt van deze area eigenlijk een tweede hoofdpodium. Housemuziek van hoge kwaliteit met een soulful latin randje wordt uit Londen ingevlogen in de vorm van Sandy Rivera, live-act Rae en labelbaas Simon Dunmore. Ook dj-duo's Daniel Bovie & Roy Rox, Chocolate Puma en de Franse Gregory laten horen wat ze in huis hebben. En dat talent in de genen zit wordt niet alleen Main Stage bewezen door Shermanology; bij Defected op het programma staat Hardsoul, de broers Roog en Greg van Bueren. Een bewezen concept: de alom geroemde back2back sets van deze charismatische mannen krijgen iedereen aan het dansen.

Dope & Dirty
Het concept Dope & Dirty is stoer, techy en met een rauw randje zonder dat het ondefinieerbaar wordt of simpel gezegd 'te moeilijk' is. Het is allesomvattend voor waar gastheer Jordy Lishious voor staat en waar hij muzikaal mee bezig is. In deze nieuwe Lakedance area geen opblaasbloemen, tierelantijnen, danseressen of MC: het gaat puur om kwaliteitsmuziek, de dj's, het geluidssysteem, de lichtshows en visuals. Achter de decks staan 26 juni: Hardwell, Prok & Fitch, Rene Amesz, Kruh, Infinitize, Sven Stout en Jordy Lishious zelf.

Jordy Lishious: "De dj's die ik gevraagd heb voor Dope & Dirty zijn volledig vrij om hun eigen ding te doen, om iets neer te zetten waar ze zelf volledig achter staan. Er is ruimte om te experimenteren. Alleen op die manier denk ik dat een artiest zijn persoonlijke voorkeur voor de volle 100% over kan brengen, wat de sfeer alleen maar ten goede komt!" Lakedance en Dope & Dirty zijn volgens beide partijen een perfecte match, omdat ze dezelfde ingrediënten hanteren: kwaliteitsmuziek, mooie mensen, zomerse sferen op een prachtige locatie waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen.

Mensroom
Het minimal geluid is te horen in de Mensroom area aan het einde van de steiger op het water, met achter de draaitafels: Ille Bitch, EL-P, Ferreck Dawn, Zef Felicien, Goodgreef, Jaimer Vincentie en Rick Lampe. Met uitzondering van de Haarlemse held Ille Bitch zijn het allen local heroes, die de Eindhovense scene flink weten op te schudden. Vanaf maandag 7 juni is er bij aankoop van kleding in deze herenzaak (Mensroom is gevestigd aan de Kleine Berg in Eindhoven) leuk Lakedance voordeel te scoren; loop er tegen die tijd dus gerust even binnen.

Lakedance online

www.lakedance.nl
http://lakedance.hyves.nl
http://twitter.com/lakedance
Promo trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Erw4u-iVKj4