Triggerfinger neemt nieuw album op in Los Angeles

10-05-2010 @ 12:44

Vlaamse rockers eind mei terug om Pinkpop omver te blazen

Het Belgische rocktrio Triggerfinger zit momenteel in de Sound City studio in Los Angeles om er hun nieuwe album op te nemen. Dit derde studioalbum wordt geproduceerd door Greg Gordon, die eerder werkte met onder andere Wolfmother en Soulwax.

Sound City
is een monument in de muziekindustrie, want zowat alle grootheden hebben hier ooit opgenomen. (Nirvana’s ‘Nevermind’, Metallica, Ryan Adams, Toots & the Maytals, Bootsy Collins, etc.) Via de Facebook-pagina van Triggerfinger is te volgen hoe het ons drietal vergaat in Californië. Het derde album is op moment van schrijven nog titelloos en zal aan het eind van dit jaar uitkomen bij Excelsior Recordings. De verwachtingen zijn hooggespannen na het succes van What Grab’s Ya?, dat bijna 15.000 keer werd verkocht in de Benelux. De band deed twee uitgebreide clubtours door Nederland en België en speelde voor uitverkochte zalen en op alle grote festivals.

Na het opnameproces en de terugkeer op het Europese vasteland gaat Triggerfinger direct verder waar ze gebleven waren voor vertrek naar de USA: toeren door de rest van Europa. De eerste stop is nog in het Zuiden van Nederland, in het Limburgse Landgraaf. Op 29 mei speelt Triggerfinger voor de tweede maal op Pinkpop, en wel op de 3FM stage.

In juni spelen Ruben, Mario en Monsieur Paul diverse shows in Frankrijk, waaronder een show op het befaamde tennistornooi Roland Garros en als support van Slade in Parijs. In juli en augustus staan diverse Duitse festivals op het programma.

www.facebook.com/pages/Triggerfinger/30316634160
www.triggerfinger.net

Tour data:
Nederland
29/05 Landgraaf, Pinkpop - 3FM stage, 15.35u - 16.30u
19/06 Sas van Gent, Rock around the bridge

Duitsland
03/07 Bonn, Rheinkultur, Rote Buhne
17/07 Fulda, Burg Herzberg Festival
30/07 Beelen, Krach am Bach
13/08 Haldern, Haldern Pop Festival

Frankrijk
02/06 Parijs, Roland Garros
10/06 Parijs, Bobino (support Slade)
25.06 Evreux, Le Rock Dans tout ses Etats