PENDULUM KOMT MET NIEUW ALBUM

07-05-2010 @ 16:38

Op 28 mei verschijnt het nieuwe album van Pendulum genaamd Immersion. Met dit album laat Pendulum zien dat zij door een muzikale evolutie gaan en zetten zij Pendulum definitief op de kaart. Eerste single van het album is Watercolour.
Bekijk hier de video van Watercolour.

Immersion bevat 15 knallers waaronder een track met Liam Howlett van the Prodigy, een band waar zij regelmatig mee worden vergeleken. Hun muziek is het best te omschrijven als drum & bass met invloeden uit de dance en rockwereld. Bekijk hier de waanzinnige 360° video van Salt in the Wounds  waar je jezelf als het ware in een film waant.

Met In Silico, het laatste album van Pendulum, brak de band door. In Silico ging wereldwijd maar liefst 1 miljoen keer over de toonbank. Zowel In Silico als hun debuutalbum Hold Your Colour hebben beiden de platina-status bereikt. Vorig jaar zomer gaf Pendulum een aantal waanzinnige optredens op internationale festivals zoals Glastonbury, Download, V en  Global Gathering.

Hun live performances laat het publiek al jaren op hun grondvesten schudden en ook dit jaar zullen de vijf mannen van Pendulum weer in Nederland te bewonderen zijn. Op 13 mei zullen zij een DJ set weggeven op Dauwpop om in augustus terug te komen voor Lowlands en te doen wat ze vorig jaar op Pinkpop ook al deden: het publiek volledig uit hun dak laten gaan.

Press Quotes
A Complete Aural AssaultNME

Phenomenal doesn´t even come closeKerrang!

Prepare for total immersionMixMag
 
PENDULUM
Album: Immersion
Release: 28 mei 2010
www.pendulum.com