PRINCE + LARRY GRAHAM OP WERCHTER 10 JULI

20-04-2010 @ 10:29

PRINCE AND SUPPORT ACTS: MINT CONDITION AND LARRY GRAHAM (GRAHAM CENTRAL STATION) FESTIVALPARK, WERCHTER, ZATERDAG 10 JULI 2010

Hij zingt als een engel. Hij danst als een duivel. En hij verandert een groene wei in een hippe danstent. De beste live-performer van de moderne tijden komt - opnieuw - naar Werchter.  Amper 3 concerten plant Prince deze zomer. Op 4 juli geeft hij acte de presence in Roskilde (DK), op 9 juli in Arras (FR). Op zaterdag 10 juli sluit hij zijn korte verblijf in Europa af met een concert in het Werchterse Festivalpark!  

Prince Roger Nelson (°1958), zijn rijk is groot en hij houdt dat met de juiste meesterzetten ook zo. Prince is schaars. En het weinige wat hij doet, valt bovendien op. De laatste tijd speelde hij vooral verrassingsconcerten. In het prachtige Grand Palais in Parijs maar ook gewoon bij hem thuis of in zijn favoriete supermarkt in Minneapolis. Er is natuurlijk die grote uitzondering uit 2007: de indrukwekkende concertreeks in de O2 Arena in Londen. Drie weken lang speelt hij avond na avond voor 20.000 toeschouwers. Het totaal: 440.000 of alle inwoners van Antwerpen. Zelfs die grote operatie was een voorbeeld van schaarste. Het startte met 7 avonden die op amper 20 minuten waren uitverkocht. Het megaproject toonde de nieuwe Prince: de hoogbegaafde, relaxte bandleider die dolt met zijn groep en zijn publiek. Tijdens de jaren 80 zat His Royal Badness een groot deel van de tijd in zijn eentje visionaire dansmuziek te maken in de studio. Prince bracht funk, jazz, pop en soul samen tot grooves die rocken. Tijdens de jaren 90 was het grootste muzikale genie van zijn generatie vooral boos op zijn muzieklabel. Vandaag de dag wil Prince (zich) amuseren. Hij geeft vrije baan aan de briljante entertainer in hem. Hij praat als een pooier. Hij zingt als een engel. Hij danst als een duivel. En hij beschikt na 3 decennia over genoeg wapens om een hele wei in extase te brengen. Prince speelt elk instrument beter dan zijn straffe begeleiders (zegt Pharell Williams) en krijgt zijn bekendste nummers niet op 5 handen geteld.

Doe zelf de test. Iedereen die Prince live heeft gezien, zal dat concert bij zijn/haar Top 3 Aller Tijden rekenen. Het gevolg: ook het publiek zal fantastisch zijn.

Een paar Prince-weetjes op een rij:
de grote hits: Controversy/1999/Little Red Corvette/Nothing Compares 2 U/When Doves Cry/Purple Rain/I Would Die 4 You/Let’s Go Crazy/Raspberry Beret/Kiss/Mountains/Girls & Boys/Sign O’ The Times/U Got The Look/If I Was Your Girlfriend/Alphabet St./I Wish U Heaven/Get Off/Cream/Sexy M.F./The Most Beautiful Girl In The World

De vorige passage in Werchter:  4 augustus 1990 (Nude Tour)

meer over Prince: https://www.lotusflow3r.com/th3b0mb.html