AlsGeroepe is Most Wanted 2010

18-04-2010 @ 11:05

Finale Amsterdamse R&B en hiphop competitie in de Melkweg gewonnen door AlsGeroepe

De hiphopformatie AlsGeroepe is 16 april in de Melkweg uitgeroepen tot Most Wanted 2010 en wint daarmee de belangrijkste R&B en hiphopcompetitie van Amsterdam en omstreken. De finale in de Melkweg van de 14e editie van de hiphopcontest kende een spannende ontknoping: het niveau van de acts was dit jaar hoog en de jury had tijd nodig om uiteindelijk toch tot een unanieme beslissing te komen. Vanwege de energie, de dope vibe die de rappers brachten én de eenheid op het podium werd de vijfkoppige formatie AlsGeroepe tot winnaar uitgeroepen.

Op vrijdag 16 april gingen de acht finalisten de strijd aan tijdens Most Wanted - The Final Showcase in de Melkweg. Naast AlsGeroepe waren dit: Insayno, Patrice, Mizz CJ, Kapthijn, Servinio, OP!UM en Jewah. De GRAP organiseert Wanted om hiphopacts de mogelijkheid te bieden zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.

De jury van Wanted bestond dit jaar uit: Angelo Bromet (W.O.T.S.), Flip van der Enden (programmamaker KinkFM), Dillon Lewis (docent Sound Design ROC van Amsterdam), Jay Colin (mc) en Kimo (mc, Live On The Low). Zij beoordeelden de acts op originaliteit & creativiteit, techniek, podiumpresentatie en toekomstverwachting. De jury vond dat AlsGeroepe in deze criteria uitblonk. Host was dit jaar Robian en de beats kwamen van DJ Clean Cut.

Wanted is dit jaar voor de 14e keer georganiseerd door GRAP en is een kweekvijver voor talent gebleken. Zo deden in eerdere edities bekende namen mee als Ali B, Yes-R, The Partysquad, Surya, Lange Frans en Baas B, Kimo en Ome Omar. De winnaar ging 16 april naar huis met een waardecheque van € 500,- te besteden bij Dijkman Muziekinstrumenten, studiotijd, 100 cd’s via Fonos.nl en diverse optredens zoals op het festival Troonopvolgers tijdens Koninginnedag in het Westerpark.

Over GRAP
De GRAP organiseert naast Wanted ook andere competities, showcases en festivals zoals de Amsterdamse Popprijs, Spelen voor de GRAP, Mooie Noten, Freestyle voor de GRAP en Vinylized. Ook biedt de GRAP advies en informatie aan bands en acts. Daarnaast is zij de intermediair voor organisaties en stadsdelen. Voor meer informatie: Stichting GRAP : www.grap.net .

AlsGeroepe www.youtube