Moke geeft landelijk startsein Record Store Day

11-04-2010 @ 21:23

De Nederlandse rockband Moke geeft in de nacht van 16 april in cd-winkel Velvet te Delft het startsein voor de eerste landelijke Record Store Day. Op zaterdag 17 april zullen tientallen bekende artiesten en muziekgroepen gratis optreden in onafhankelijke cd-winkels door het hele land.

Record Store Day vond twee jaar geleden voor het eerst plaats in de VS. Het doel was meer muziekliefhebbers bekend te maken met het bijzondere aanbod van de onafhankelijke muziekwinkels. Nu is het concept overgewaaid naar Europa en uitgemond in een officiële feestdag waarop veel (inter)nationale artiesten zullen optreden, signeren en speciale releases op cd en vinyl beschikbaar stellen.

De aftrap van Record Store Day vindt plaats in het centrum van Delft op een buitenpodium voor cd-winkel Velvet aan de Voldersgracht. Daar geeft Moke in de nacht van 16 april een exclusief optreden. Moke is met hun meest recente album The Long and Dangerous Sea één van de meest populaire groepen van Nederland geworden.

In de tientallen winkels die deelnemen aan Record Store Day zijn zaterdag 17 april oa Bettie Serveert, Vonder&Bloom, Elle Bandita en Cords te bewonderen. In totaal nemen zo’n 55 bekende artiesten en muziekgroepen deel aan de feestelijke dag. Ook zullen er alleen op Record Store Day exclusieve releases verkrijgbaar zijn, zoals bijvoorbeeld 12" van Yeasayer's single One.

Hier onder het schema van enkele deelnemende acts:

Bettie Serveert @ Plato Leiden om 14.00
Bettie Serveert @ Velvet Dordrecht om 17.00
Bettie Serveert @ Velvet Delft om 21.00

Cords @ Velvet Dordrecht om 15.45

Elle Bandita @ Velvet Delft om 21.00

John Carrie & Moor Green @ Velvet Amsterdam om 14.30

Kraak & Smaak @ Velvet Amsterdam om 14.00
Kraak & Smaak @ Velvet Leiden om 18.00

Moke @ Velvet Delft om 0.00

Speelman & Speelman @ Velvet Dordrecht om 14.30

The Mad Trist @ Plato Utrecht

Vonder & Bloom @ Velvet Dordrecht om 13.00