Album Nikki 'LET IT GO' uit op 21 mei

09-04-2010 @ 18:28

Het langverwachte tweede album van zangeres Nikki, gaat 'Let It Go' heten, en komt uit op 21 mei. De eerste single 'Perfect Day' is een track die Nikki voor de overleden schoonvader van haar zus heeft geschreven. Nikki is met de track 'Perfect Day' inmiddels veelvuldig te zien en te horen in de Vifit commercial die volop is te zien op de Nederlandse televisiezenders.

Nikki is in de afgelopen periode meerdere malen naar Zweden gevlogen om te schrijven en om tracks op te nemen voor het album. Op dit album heeft Nikki dan ook voor het eerst twee tracks meegeschreven. Niet alleen 'Perfect Day' is door 26-jarige zangeres geschreven, maar ook de track 'Go On and Dance'. Naast Nikki hebben ook gerenommeerde schrijvers als Guy Chambers (Robbie Williams) en Phil Thornalley (Natalie Imbruglia, Lisa Lois) meegeschreven.

Momenteel is Nikki in het land te zien met haar Clubtour die op 19 maart is gestart in de WATT in Rotterdam. Vanaf 23 april zal singer/songwriter Sandy Dane, die haar album 'Beautiful and Ugly' op 16 april uitbrengt, te zien zijn in het voorprogramma van Nikki.
Afgelopen najaar werd Nikki gedwongen om haar clubtour te verplaatsen naar maart 2010 aangezien ze niet meer mocht én kon zingen voor de operatie aan haar stembanden. Na een periode van rust is de 26-jarige zangeres weer helemaal hersteld en terug zoals vanouds.

Nikki won in 2008 het populaire televisie programma Idols en scoorde meteen een #1 hit met haar single 'Hello World'. In november van 2008 bracht Nikki haar eerste album 'Naked' uit en werd niet veel later genomineerd voor een Edison Award in de categorie 'beste nieuwkomer'. Op het album stonden o.a. de hitsingles 'Bring Me Down', 'What Did I Do' en 'How To Break A Heart' die veelvuldig op radio en TV te horen waren. In april 2009 sleepte Nikki de award voor beste nieuwkomer binnen bij de 3FM Awards.