FEESTELIJKE OPENING AL GREEN EN WAYLON NORTH SEA JAZZ FESTIVAL 2010

09-04-2010 @ 15:22

Het North Sea Jazz Gala, dé grote opening van het North Sea Jazz Festival, vindt dit jaar plaats in De Doelen in Rotterdam. In dit veelgeroemde concertgebouw zal de legendarische zanger Al Green op donderdag 8 juli 2010 het muzikale startschot geven voor de vijfde Rotterdamse editie van het North Sea Jazz Festival. Soulster Waylon verzorgt het voorprogramma.

De grote soulzanger van de jaren 70, Al Green, behoeft natuurlijk nauwelijks tekst en uitleg. Met zijn zijdezachte uithalen, zijn sensuele kreunen en adembenemende falsettostem vertegenwoordigt hij voor vele van zijn aanbidders pure soul. Hij had grote hits met ’Tired of Being Alone’, ‘, ’Let's Stay Together‘, ’Can't Get Next to You‘ en ’I'm Still in Love With You‘. Zijn grote comeback had hij twee jaar terug met het zinderende soulalbum ’I Can’t Stop‘ dat uitkwam op het jazzlabel Blue Note.

Waylon scoorde met de single ‘Wicked Ways’ een joekel van een hit en is de eerste Nederlander die ooit een contract tekende bij het legendarische Motown-label. Naast zijn krachtige stem en geslaagde combinatie van soul en rock heeft Waylon nog een erkend wapenfeit: zijn spetterende liveshows.

Het North Sea Jazz Festival is blij het Gala dit jaar in De Doelen te kunnen organiseren. De organisatie steekt hiermee zijn vijfjarig jubileum in Rotterdam in een extra feestelijk jasje.

North Sea Jazz Gala   
Datum: donderdag 8 juli 2010
Locatie: De Doelen, Rotterdam
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 65 -  € 60 - € 55 (excl. servicekosten)