Ferry Corsten geeft fans kans op eigen Itunes release.

06-04-2010 @ 14:48

De Rotterdamse dance pionier en gerenommeerde producer Ferry Corsten is een wereldwijd promotioneel samenwerkingsverband aangegaan met softwarebedrijf Capsulated Software. Deze combinatie tussen softwareontwikkeling en dance expertise heeft als doel een geavanceerde dj applicatie voor de iPhone en iPod Touch in de markt te zetten. Vanaf april 2010 is de baanbrekende applicatie Cue Play DJ, met tracks van Ferry Corsten’s Flashover Recordings, een feit en zal tijdens de 150ste uitzending van Corsten’s radio show Corsten’s Countdown mondiaal haar vuurdoop beleven.

Cue Play DJ, de applicatie
Met Ferry Corsten in een adviserende rol kreeg Cue Play DJ alle features mee die voldoen aan de strenge eisen van de hedendaagse dj. Onderdelen als pitch control, een 3-bands equalizer, crossfader functie, automatische track syncing, Beats Per Minute detectie, looping functies, hot cues en meer elementen maken van Cue Play DJ een doeltreffend alternatief voor de honderden euro’s kostende huidige desktop dj software. De gebruiker heeft de mogelijkheid om eigen songs in de applicatie te laden en met de iPhone of iPod Touch een dj mix te creëren, die vervolgens via streaming technologie live opgenomen kan worden. Met een consumentenprijs van $9,99 gaat Cue Play DJ de strijd aan met de gevestigde software orde en haalt hiermee audio software voor iedere ambitieuze dj binnen handbereik.

Corsten’s Countdown vs. Cue Play DJ
- maak je eigen mix en kom op iTunes!
Natuurlijk gaat de introductie van deze nieuwe applicatie niet ongemerkt voorbij. Ferry Corsten doet tijdens zijn radioshow Corsten’s Countdown een wereldwijd beroep op zowel de aspirant als de ervaren dj om met behulp van Cue Play DJ een 15 minuten durende mix te vervaardigen en aan te bieden aan Corsten’s radioshow. Uit alle inzendingen zal Corsten persoonlijk de winnende mix kiezen en toevoegen aan de digitale bundel van de 150ste uitzending van Corsten’s Countdown op 12 mei 2010. De bundel van deze jubileumuitzending is vanaf deze datum onder meer op iTunes verkrijgbaar.

Corsten’s Countdown wordt op de grootste en meest invloedrijke webradio Digitally Imported (DI.fm) en op toonaangevende stations in landen als Amerika, Brazilië, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Chili en de Filippijnen wekelijks uitgezonden. In Nederland is de show iedere donderdag om 21.00 uur te horen op Fresh.FM. De Cue Play DJ competitie start in de eerste week van april 2010 en eindigt in de eerste week van mei 2010; mededingers kunnen hun mix aanleveren op http://www.cueplaydj.com

Once Upon A Night
Op mixgebied zit Ferry Corsten zelf ook niet stil. Corsten verzamelde 25, nog nooit eerder uitgebrachte pareltjes en smeedde dit tot een digitaal naslagwerk in de vorm van een dubbel CD onder de noemer Once Upon A Night. De compilatie is binnen een week naar de #1 positie geschoten van Itunes USA. Dit gloednieuwe concept zal ondersteund worden door een gelijknamige wereldtournee voorzien van een zenuwprikkelende, interactieve multimedia show. Recent werd al bekend gemaakt dat de Once Upon A Night wereldtournee is gestart in Miami waarna de rasproducer Los Angeles heeft aangedaan, op 9 april in Londen zal staan en op 10 april in Matrixx, Nijmegen. Inmiddels is er ook een Azië tour opgezet met 15 optredens op het Aziatische en Australische continent. Alle locaties, tourdata en belangrijke updates omtrent Once Upon A Night zijn te vinden op www.ferrycorsten.com .