DEBUUTALBUM FRIESE DUO DIE TWA

29-03-2010 @ 22:20

Het Friese duo Die Twa brak vorig jaar definitief door in Nederland met de hitsingles ' Asto mar by my bist' en 'Famke fan myn dreamen. Met hun derde single 'Fûgels' behaalden Krijn en Jacob Dijkstra zelfs hun eerste top-10 hit! Op 15 maart verscheen de vierde single 'Sinnewaarmte' en op 9 april ligt hun debuutalbum in de winkels. Het album bevat naast de hits, nog negen Friestalige tracks. Krijn en Jacob zijn zeer tevreden met het resultaat. " De nummers zijn zowel vrolijk, als gevoelig, maar wel een tikkie steviger geworden, richting poprock", vertelt het duo.
De Friezen blijven nuchter, maar zijn onder de indruk van het succes: "Ongelofelijk. Het is een heel apart gevoel. We hadden destijds een droom om nog eens een eigen album te gaan maken, nu, nog geen jaar later, heb je drie hits op je naam staan, treden we op naast Jan Smit & de 3Js en is het album daar."
Het debuutalbum van Die Twa wordt op 9 april in Berlikum gepresenteerd aan de pers. Momenteel vinden er opnames plaats voor een Real Life Soap op Omrop Fryslân en de TROS.
single: 15 maart "Sinnewaarmte"

Artiest: Die Twa
Albumtitel: Die Twa
bestelnummer CD.: PRCD 2010015
Release: 9 april 2010
(pinkrecords)