Nick & Simon ambassadeurs Edukans

24-03-2010 @ 23:20

Nick & Simon zijn de nieuwe ambassadeurs van Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. 'Onderwijs is de basis van je leven. Ieder kind móet naar school. Daarom gaan wij ons inzetten voor Edukans.' aldus Nick & Simon.
'Als artiest krijg je veel aandacht. Ik wil een beetje aandacht aanwenden voor iets essentieels als onderwijs in ontwikkelingslanden', zegt Nick. Met eigen ogen heeft hij in Azië gezien dat  kinderen met z'n drieën één schrift moesten delen en dat een schoolbord zestig jaar oud was. 'Met heel weinig geld kun je veel veranderen. Edukans is een integere organisatie. Geen log apparaat. Ze zorgen voor de basis van ieder mens: onderwijs. Bovendien kunnen schriften en potloden niet aan de strijkstok blijven hangen.'

Positief
'Je hele leven is terug te herleiden naar het onderwijs. Iedereen verdient die basis. Het is ondenkbaar dat er kinderen niet naar school gaan. Elke vervolgstap in je leven is dan enorm moeilijk', vindt Simon. De positieve uitstraling van de kinderen die met steun van Edukans naar school kunnen, spraken hem en Nick erg aan. 'Hopelijk kunnen we veel mensen aansporen om kinderen naar school te helpen. Met opgeleide mensen kan een land zich op den duur echt ontwikkelen. Het lijkt me dankbaar werk', aldus Simon.

Voorrecht
Kees de Jong, directeur van Edukans, noemt het een voorrecht dat NickSimon ambassadeur van Edukans zijn geworden. 'Het is voor ons een grote steun in de rug. Ze kunnen bij een groot publiek aandacht vragen voor ons werk. Dat lukt ons nooit in ons eentje. En ze kiezen bewust voor onderwijs, de duurzame basis voor ontwikkeling. Nog steeds gaan 75 miljoen kinderen niet naar school.' Hij vindt het fantastisch dat juist Nick & Simon zich aan Edukans binden. 'Ze zijn enorm bekend, hebben drukke agenda's maar denken toch met ons mee en komen zelf met ideeën. Met zulke artiesten wil Edukans heel graag samenwerken.'

Activiteiten
De eerste activiteit voor Edukans is op dinsdag 13 april op het Don Bosco College in Volendam, de middelbare school waar Nick & Simon hun vwo-diploma haalden in 2003. Het duo doet de aftrap van de Edukans campagne www.heelnederlanddeeltuit.nl . Mensen kunnen digitaal schoolspullen kopen voor kinderen in Afrika. Daarnaast gaan Nick & Simon deze zomer een optreden geven voor de middelbare school die zich inzet voor Edukans en doen ze mee met Edukans Schoenmaatjes. In het najaar gaat het duo met Edukans op reis om scholen te bezoeken.  'Het is leuk dat we concreet iets voor de organisatie kunnen doen. Het blijft niet zweverig', aldus Nick.