STEREOPHONICS EN VAMPIRE WEEKEND OP ROCKIN' PARK 2010

23-03-2010 @ 12:28

Met de bevestiging van Stereophonics en Vampire Weekend is de line-up van het Rockin’ Park festival bijna rond. Op zondag 27 juni vindt de derde editie plaats van dit eendaagse festival in het Goffertpark in Nijmegen. Eerder werd bekend dat Pearl Jam Rockin’ Park zal afsluiten met een volledige show. De kaartverkoop van Rockin’ Park is reeds begonnen.

Stereophonics, afkomstig uit het Zuid-Welshe Cwmaman, debuteert in 1997 met het album ‘Word Gets Around’, dat binnen korte tijd in Engeland de gouden status bereikt. Ook wint het trio in het daaropvolgende jaar een Brit Award voor beste nieuwkomer. Met hun derde album ‘Just Enough Education To Perform’ met de hits ‘Mr. Writer’, ‘Have a Nice Day’ en ‘Handbags and Gladrags’ breekt de band ook in Nederland definitief door. Het album haalt in 2001 de gouden status. Stereophonics verkocht wereldwijd al meer dan 7 miljoen albums.
Op 30 november is het nieuwe, zevende studio album ‘Keep Calm and Carry On’ verschenen.

2008 was het jaar voor Vampire Weekend, in dat jaar bracht het kwartet uit New York hun debuut album ‘A-Punk’ uit. Dit album was vooral erg geliefd doordat de band Afrikaanse invloeden gebruikten en daardoor erg vernieuwend was. Afgelopen januari is ‘Contra’ uitgebracht, het tweede album van de band. ‘Contra’ is naast Afrika ook geïnspireerd door het Midden-Oosten. Ook live heeft Vampire Weekend een goede reputatie, het concert dat de band vorige maand in Paradiso gaf was binnen no time uitverkocht. In Nijmegen mag de band laten zien dat ze ook in buitenlucht een feestje kunnen bouwen.

Naast Pearl Jam, Stereophonics en Vampire Weekend staan er op Rockin’ Park nog acht andere acts. Ben Harper and Relentless7, Amy Macdonald, White Lies, Rise Against, The Black Keys en de Belgische band Customs betreden ook het podium in Nijmegen. De laatste twee acts die spelen op Rockin’ Park worden nog bekend gemaakt.

Rockin' Park steunt de campagne ‘Weet waar je koopt’ waarbij de consument geadviseerd wordt alleen kaarten te kopen via de website van de locatie, artiest of organisatie. Doel is meer duidelijkheid te scheppen in het onderscheid tussen officiële en niet-officiële ticketverkooppunten waardoor consumenten niet teveel voor hun ticket betalen. Deze ideële campagne wordt ondersteund door ruim 160 organisaties en artiesten.

Voor Rockin' Park is behalve het reguliere ticket, ook een Ticket de Luxe te koop. Met dit ticket heb je recht op toegang tot het terrein door middel van een aparte ingang, toegang tot het reguliere eerste vak en Ticket de Luxe Deck inclusief gratis drank, easy parking en een merchandise-artikel.

ROCKIN’ PARK 2010
Met oa: Pearl Jam, Ben Harper, Amy Macdonald, Stereophonics, Vampire Weekend, White Lies, Rise Against, The Black Keys & Customs

Zondag 27 juni 2010
Goffertpark - Nijmegen
Entree: € 69,- (excl. servicekosten)
Ticket De Luxe: € 169,- (excl. Servicekosten)