The loudest band from Antwerp: Triggerfinger

22-03-2010 @ 16:34

Triggerfinger is bezig aan een ware opmars. Het album 'What Grabs Ya?' kwam al uit in Nederland en thuisland België bij Excelsior Recordings, maar de Belgen steken nu echt de grens over met een release in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Later dit jaar zal ook Engeland kennismaken met 'The loudest band from Antwerp'. Voordat Triggerfinger aan de slag gaat met een nieuw album zal in eerdergenoemde landen getoerd worden. In Nederland zijn ze te zien op Pinkpop en Paaspop.  

Onvervalste rock van het hoogste niveau, een sound geboren uit het beste wat de rockgeschiedenis te bieden heeft. Bij momenten ontiegelijk hard, maar onverminderd melodieus, een strakke ritmesectie nu eens versterkt en dan weer getemperd wordt door de veelzijdige vocalen en gitaren. Triggerfinger heeft een reputatie hoog te houden en dat doen ze al jaren met verve.
'Triggerfinger ontpopt zich live tot ongenaakbaar rockmonster', schreef de Volkskrant. De Belgen hebben inmiddels Nederland veroverd en verkochten zo al menig clubshow uit.
NRC schreef over het laatste album 'What Grabs Ya?': 'Als een van de weinigen beheerst Triggerfinger de truc om de gruizigste rock ook te laten swingen.'
Na Lowlands, Pukkelpop, Rock Werchter en Parkpop, zal Triggerfinger dit jaar het Pinkpoppodium voor de tweede maal in hun carrière bestijgen. Ook Paaspop en Haldern Pop wordt dit jaar aangedaan.

http://www.myspace.com/triggerfingertheshooters