Sony DADC gaat voor Video Film Express diensten verzorgen van digitale content

19-03-2010 @ 22:12

"Komt een vrouw bij de dokter" is een van de eerste titels die via Sony DADC online wordt geleverd via Sony DADC’s Digital Media Manager (DMM)

Video Film Express (VFE), een toonaangevende filmdistributeur in de Benelux, en Sony DADC Austria AG maken bekend dat Sony DADC met ingang van 2010 alle diensten op het gebied van digitale content zal verzorgen namens VFE. Sony DADC biedt daartoe haar supply chain oplossing aan, die onder meer zorg draagt voor de digitalisering van de content, bewerking (speelfilms, trailers, artwork, metadata en previews), veilige opslag, codering en levering aan B2B-partners, zoals zendgemachtigden en VOD-platforms, via de succesvolle Digital Media Manager (DMM). Een van de eerste titels die via de DMM zal worden geleverd is "Komt een vrouw bij de dokter".

"Op die manier", zegt Rob Stienen van VFE, "bepalen wij waar onze digitale filmbestanden worden opgeslagen en waar ze naartoe gaan." Authoring-specialist The Site, service partner van Sony DADC in de Benelux, zal helpen met de verwerking van de digitale VFE-producten, en de reguliere DVD en BD authoring voor zijn rekening nemen. "Deze synergie zorgt voor een vermindering van de kosten en de marktintroductietijd, waardoor we ons volledig kunnen concentreren op onze core business", verklaart Rob.

"We zijn er trots op dat Video Film Express ons heeft uitgekozen om deze diensten te leveren. Wij kunnen ze helpen om op de meest efficiënte manier zaken te doen. De digitale markt groeit razendsnel en zal de komende jaren een belangrijke bron van inkomsten zijn voor filmdistributeurs", zegt Arkin Kol, Sales Director bij Sony DADC. "Samen met onze lokale service partner The Site kunnen wij Video Film Express het hele pakket van authoring tot digitale bezorging in één keer aanbieden."

Voor de aanstaande DVD-release van de succesfilm "Komt een vrouw bij de dokter" zal VFE de meest effectieve Digital Rights Management (DRM) oplossingen van Sony DADC gebruiken om de hoogst mogelijke verkoopcijfers te genereren via de detailhandel. Deze oplossingen bestaan onder meer uit maatregelen tegen piraterij en een online marktinformatie-platform dat VFE in staat stelt het succes van hun release in kaart te brengen.

Potentiële kopers hebben al kunnen inschrijven op de speciale editie van de film, die hun direct wordt toegestuurd op de dag van de release. Dit is een succesvol alternatief voor downloaden gebleken; de koper moet er eventjes op wachten, maar krijgt wel meteen de speciale editie. Bovendien verschijnen de huur- en koop-DVD's op dezelfde dag, om te voorkomen dat de huur-DVD's in de tussentijd worden gedownlo

Over Digital Media Manager
Digital Media Manager is een web-based service platform voor digitale content, ontwikkeld door Sony DADC, dat de content-bezitters volledige toegang biedt tot alle digitale mogelijkheden (video, artwork, metadata, previews, trailers). Tevens kunnen ze 24 uur per dag, 365 dagen per jaar digitale bestellingen doen, die automatisch worden verwerkt en op de juiste bestemming(en) wordt bezorgd. Bovendien krijgen ze volledig inzicht in de bestelstatus en bestaat de mogelijkheid om previews te streamen naar B2B-partners voor marketingdoeleinden. Digital Media Manager wordt momenteel gebruikt door 60 video- en muziekbedrijven over de gehele wereld, van majors tot locale independents en DMM bewijst zich met name voor middelgrote bedrijven welke 5 tot 10 titels per maand uitbrengen.

Over Video Film Express
Video/Film Express is al bijna 20 jaar actief als distributeur op het gebied van films in de meest uiteenlopende genres, van arthouse tot mainstream. Het bedrijf staat onder leiding van Sim van Veen, die met Inspire Pictures ook actief is als (co-)producent. De catalogus van Video/Film Express bevat onder meer grote Nederlandse kassuccessen als Komt een Vrouw bij de Dokter, Oorlogswinter, Kruistocht in Spijkerbroek en De Brief voor de Koning. Ook ondersteund VFE kleinere kwalitatieve lokale producties zoals Kan Door Huid Heen en Hunting & Zn. Het bedrijf staat tevens bekend om zijn rijke backcatalogus met tv-series als Floris, De Mounties, Het Kleine Huis op de Prairie en De Partizanen, en klassiekers als The Boys from Brazil, Dirty Dancing, The African Queen en The Last Emperor. Ook het kindersegment is goed vertegenwoordigd met titels als De Wonderwinkel van Mr. Magorium, Lucky Luke en Buurman & Buurman. Voor 2010 staan o.a. De Gelukkige Huisvrouw, Exam en Agora op de planning.

Over The Site
The Site is de specialist in authoring voor DVD en Blu-ray en werkt  voor Disney, Buena Vista Home Entertainment, 20th Century Fox Home Entertainment, Warner Home Video, Dutch Filmworks, Video/Film Express, BBI, National Geographic’s, Discovery Channel, BBC, Future films, Noble Entertainment en vele anderen. Naast authoring levert The Site services zoals audio en video dubbing, regionalisatie, vertalingen voor ondertiteling, digital storage, ingestion, digitization, streaming, VOD, drukwerk design, etc.

Over Sony DADC
Sony DADC is een toonaangevende disc-fabrikant en leverancier van digitale diensten voor de entertainment-, educatie- en informatie-industrie, die kwalitatief hoogstaande diensten aanbiedt voor replicering van optische media, alsmede digitale en materiële supply chain oplossingen en software diensten. Het media-productienetwerk bestaat uit 33 servicekantoren, productie van optische media, distributie en digitale faciliteiten over de hele wereld.