Drive like Maria naar USA voor o.a. SXSW

04-03-2010 @ 14:31

De Belgisch/Nederlandse band Drive like Maria maakte onlangs al bekend uitgenodigd te zijn voor SXSW (South By South West), het belangrijkste showcase festival ter wereld dat medio maart in Austin, Texas plaats zal vinden. Naast SXSW is de band tevens geïnviteerd op het eveneens Texaanse showcase festival NX35 in Denton waar ook bands als The Flaming Lips en Midlake hun opwachting zullen maken. In juni volgt voor Drive Like Maria nog een vierletter festival, NXNE in het Canadese Toronto.

Drive like Maria bracht in maart 2009 hun debuut album, ‘Elmwood’, uit in Nederland. De release werd positief onthaald en gevolgd door een grotendeels uitverkochte club tour, optredens als voorprogramma voor AC/DC, ZZ Top en Motorhead en een tocht langs de grote Nederlandse en Belgische festivals (Pukkelpop, Lowlands, Bospop, Paaspop, Marktrock etc.). Begin 2010 stond de band op zowel Eurosonic als Noorderslag.

Dit jaar zal de focus van de band liggen op toeren in het buitenland en het werken aan het tweede album. “We zijn al twee keer op tour geweest in de VS nog voordat we aan de opnamens van ‘Elmwood’ begonnen. Nu is dat wel anders, er zijn een aantal partijen die interesse hebben getoond en we hopen na SXSW te kunnen beslissen met welke partij we in de VS verder willen werken.” aldus gitariste Nitzan Hoffmann.

Vorige week kwam ‘Elmwood’ van de band in elk geval al binnen in de Amerikaanse CMJ charts (College Music Journal Charts). De CMJ charts zijn de toonaangevende lijsten in de VS en Canada wat betreft alternatieve muziek en worden samengesteld van de top 30 van minstens 500 verschillende radio stations.
http://www.drivelikemaria.com/