VIJF NIEUWE NAMEN VOOR ROCKIN' PARK

02-03-2010 @ 15:53

Nadat eerder Pearl Jam is aangekondigd als headliner van Rockin’ Park, zijn er nu vijf nieuwe namen toegevoegd aan de line-up. Ben Harper, Amy Macdonald, White Lies, Rise Against en Customs zullen ook op zondag 27 juni in het Goffertpark op het podium verschijnen. De kaartverkoop van Rockin’ Park is reeds begonnen.

Het laatste studioalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Ben Harper getiteld ‘White Lies for Dark Times’ stamt uit 2009 en komende week zal een nieuw live album in de winkels liggen. De rasartiest is met zijn akoestische rock, folk, soul, funk en reggae mede groot geworden dankzij zijn veelzijdige, maar vooral erg trouwe fanbase, verspreid over de hele wereld. Hij tourde meerdere malen over deze hele wereld en zal samen met zijn band Relentless7 ook in 2010 hierbij Nederland gelukkig niet overslaan. Met haar 22 lentes jong, gaat het erg hard met het succes van Amy Macdonald. Haar debuutalbum 'This Is The Life' ging wereldwijd meer dan drie miljoen keer over de toonbank en stond wekenlang op de eerste plaats van de Album Top 100 en ook de gelijknamige single werd een monsterhit. De eerste single van haar deze week te verschijnen nieuwe album 'A Curious Thing', is nu op de radio te horen en is getiteld 'Don't Tell Me That It's Over'. Vorig jaar stond Amy op de planken van Pinkpop, dit jaar op die van Rockin' Park.

Naast Amy komen ook haar landgenoten van the White Lies naar Nijmegen dit jaar. Dit jonge trio uit Londen brak afgelopen jaar door met hun debuutalbum ‘To Lose Your Life’. Ze hebben al vaker op Nederlandse bodem gespeeld, in 2008 stonden ze op Lowlands en in 2009 waren ze in Landgraaf voor Pinkpop. De single ‘Farewell to the Fairground’ was zelfs megahit op 3FM. En dan Rise Against. Ook aan de hardcore- en punkliefhebbers wordt gedacht in Nijmegen. In 2009 gaf Rise Against een knallend concert in een uitverkochte Melkweg, nu zijn de grote festivalweides aan de beurt. In 2008 bracht Rise Against het meest recente album 'Appeal to Reason' uit. De videopremière van single 'Re-Education (Through Labor)' is te zien op de officiële website van de band, www.riseagainst.com. Als laatste is ook de Vlaamse rockband Customs aan het programma toegevoegd. Dit jonge enthousiaste kwartet timmert op dit moment hard aan de weg in Nederland. Het debuut album ‘Enter The Characters’ kwam afgelopen februari uit en de single ‘Rex’ kan nu al op veel airplay rekenen. Deze maand is Customs voor een korte tour in ons land.

In de komende weken worden en meer namen bekend gemaakt voor het eendaagse festival.

Rockin' Park steunt de campagne ‘Weet waar je koopt’ waarbij de consument geadviseerd wordt alleen kaarten te kopen via de website van de locatie, artiest of organisatie. Doel is meer duidelijkheid te scheppen in het onderscheid tussen officiële en niet-officiële ticketverkooppunten waardoor consumenten niet teveel voor hun ticket betalen. Deze ideële campagne wordt ondersteund door ruim 160 organisaties en artiesten.

Voor Rockin' Park is behalve het reguliere ticket, ook een Ticket de Luxe te koop. Met dit ticket heb je recht op toegang tot het terrein door middel van een aparte ingang, toegang tot het reguliere eerste vak en Ticket de Luxe Deck inclusief gratis drank, easy parking en een merchandise-artikel.
 
ROCKIN' PARK
Met: Pearl Jam, Ben Harper, Amy Macdonald, White Lies, Rise Against & Customs

Zondag 27 juni 2010
Goffertpark - Nijmegen
Entree: € 69 (excl. servicekosten)
Ticket de Luxe: € 169 (excl. servicekosten)