Eigen repertoire van Hans Teeuwen

26-02-2010 @ 16:21

Hans Teeuwen heeft zijn eerste eigen muziekalbum gemaakt, samen met zijn band die sinds kort de naam The Painkillers draagt. Het album heet “How it Aches” en komt uit op 19 maart.

Hans Teeuwen en zijn all-star begeleidingsband ontvingen lovende kritieken voor hun vertolkingen van klassiekers uit het Great American Songbook in theaters, clubs en festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival. Tijdens deze succesvolle optredens voegde Hans Teeuwen meer en meer zelfgeschreven nummers toe aan het repertoire, waaronder het nummer “Hardware store”, de Engelstalige versie van het welbekende liedje “Snelkookpan”. Ook “Dr. Hemmington Song”, een lied uit zijn Engelstalige stand up show, en een paar prachtige ballads behoorden tot het steeds sneller groeiende eigen repertoire.

Hans en zijn bandleden creëerden steeds meer een eigen geluid en gingen al gauw de studio in om dit op te nemen. Tijdens de opnamen ontstonden er spontaan nog meer nieuwe nummers wat heeft geleid tot een compleet verrassend album waar één genre-duiding te kort schiet. Het varieert van rock ’n roll tot blues tot jazz. Energiek, rauw, gevoelig en funky, Hans Teeuwen heeft zichzelf vernieuwd.  

Hans Teeuwen & The Painkillers zullen vanaf 1 april 2010 een tour doen langs de Nederlandse en Belgische podia met dit nieuwe repertoire, startend met de CD-release party op 21 maart in de Amsterdamse popzaal Paradiso.
(pias)