Önder aka Turk is zijn geld aan het tellen

20-02-2010 @ 14:37

'Turk'. Met die naam kwam Önder Dogan twee jaar geleden de Nederlandse hiphopscene binnen gestormd met 'de Turkse Pizza' uit op het bekende Nederlandse hiphop label Noah's Ark. Nu is daar 'de Kassier: een Monnie Album', en verschijnt op 19 maart.

Het album is in zijn geheel geproduceerd door 'State Award producer van het jaar 2009' FS Green. Met 'Önder & FS Green' op de cover dus. Ondanks dat hij als 'Turk' behoorlijk wat naamsbekendheid vergaarde over de jaren, verandert hij zijn naam net voor het verschijnen van zijn debuutalbum van Turk naar Önder. Als reden voor de naamsverandering zegt de rapper in Lijn5 radioshow 'Wat Anders': "Het is gewoon mijn echte naam dus het ligt dichter bij mezelf dan 'Murda' of 'Murda Turk'. Sowieso is 'Murda Turk' wel een alias dat ik blijf gebruiken maar Önder past beter bij waar ik nu ben, zowel muzikaal als persoonlijk".

Tijdens het opnemen van het album speelde Önder de hoofdrol in de Nederlandse speelfim Gangsterboys. Gangsterboys is een gangsterkomedie over twee veelbelovende rappers, de Turkse Mahmut (ÖNDER) en de halve Turk Apo (YES-R). Noodgedwongen moeten zij infiltreren in een Turkse gangsterbende, waar ze ontdekken dat het echte gangsterleven heel wat anders is dan “even snel rijk worden en respect krijgen”. Deze film van Paul Ruven draait nu in de Nederlandse bioscopen.