NIEUW ALBUM BABETTE LABEIJ HEET 'KEEP PLAYING'

19-02-2010 @ 15:22

De CD van Nederlands bekendste zangcoach Babette Labeij ligt vanaf 15 maart in de winkels!

Babette Labeij, de stille kracht achter talloze Nederlandse zangtalenten, heeft de stoute schoenen aangetrokken en komt in maart met een tijdloos popalbum vol zelf geschreven liedjes. ‘Keep Playing’, komt op maandag 15 maart 2010 uit. Die avond presenteert Babette met haar band de nieuwe cd in Paradiso Amsterdam. De eerste single heet ‘Stupid Woman’ en is nu verkrijgbaar op iTunes.

Grootste droom
Babette Labeij is in Nederland vooral bekend als zangcoach voor verschillende grote tv-programma's zoals XFactor, Idols en Popstars. Maar ook voor Kinderen voor Kinderen en het Junior Songfestival heeft ze jong talent begeleid. Daarnaast runt ze een succesvolle zangschool in hartje Amsterdam. Naast haar werk als zangcoach is Babette in de eerste plaats zangeres. Het maken van een nieuw album blijft haar grootste droom en in 2010 wordt deze verwezenlijkt.

Helpende hand
Babette en producer/bassist Dimitri Veltkamp duiken in 2009 de studio in om het album te maken. Schrijven en componeren doet Babette hoofdzakelijk zelf. Slechts één liedje wordt aangereikt via producer Nando Eweg en komt van de Engelse hitschrijver Chris Braide die ook met Kylie Minogue en James Morrison werkt. Als enige in Nederland mag Babette zich deze bijzondere track toe-eigenen. Het hele album is ingespeeld door topmuzikanten Cyril Directie, Ronald Kool en Arie Storm. Frans Hendriks coproduceert en mixt het album in zijn studio in Limmen af. Het resultaat is een rauw popalbum. Babette haalt haar inspiratie uit een bewogen leven vol ups en downs. De teksten zijn persoonlijk, soms confronterend, maar altijd recht uit het hart geschreven.
Babette over het album: "Zelf muziek schrijven en componeren is iets wat ik gewoon moét doen. Het maken van dit album is dan ook een droom die uitkomt!

Het album ‘Keep Playing’ is nu al te reserveren via www.bol.com.

Voor meer informatie over Babette Labeij ga naar www.babettelabeij.com .