MUZIEKINDEPENDENT SUBURBAN SLUIT NIEUWE DEALS

17-02-2010 @ 19:18

SUBURBAN SLUIT DISTRIBUTIE OVEREENKOMST MET MiG
Suburban meldt met trots een distributie overeenkomst te hebben gesloten met muziekbedrijf MiG (Made in Germany).

Bij MiG is ex-SPV eigenaar Manfred Schütz betrokken. Suburban manager Ronald Drayer noemt Schütz één van de laatste ‘characters’ in de muziekbusiness. “Ik weet zeker dat iemand met de ervaring en passie van Manfred weer een bedrijf kan neerzetten dat binnen enkele jaren een belangrijke speler in de markt gaat worden”.
Via MiG zullen de komende tijd releases het daglicht zien van o.a. Mick Fleetwood Bluesband, The Sparks, Brian Auger en een serie Rockpalast releases van John Cale, UFO, Michael Schenker Group en Roger McGuinn.

INDIE RECORDINGS
Daarnaast heeft Suburban onlangs een deal gesloten met het flink aan de weg timmerende Noorse label Indie Recordings. Een van de eerste releases op dit label is de jazz-metal band The Shining (NO) die op Eurosonic al zeer in de smaak viel en een van de verrassingen van het festival werd genoemd. Daarnaast staan er releases gepland van o.a. Audrey Horne (waren ook op Eurosonic te bewonderen) en Ov Hell, een band met Dimmu Borgir en Gorgoroth leden, 2 binnen de metalscene zeer gerespecteerde bands.
Saillant detail is dat dit label via een andere ex-SPV medewerker bij Suburban terechtkwam.

Naast deze deals gaat Suburban ook samenwerken met het bedrijf van ex-SPV medewerkers Kurt Erping en Heiko Heike.

Drayer: “we hebben al eerder en met veel plezier en wederzijds vertrouwen samengewerkt met SPV en ook na dat er aan deze samenwerking een einde kwam altijd vriendschappelijke banden onderhouden. In deze business “you always meet twice” en het doet me een genoegen dat we nu weer met zo veel ex-SPV medewerkers zaken (gaan) doen”.

http://www.suburban.nl/