DYING GIRAFFE RECORDINGS GAAT SAMENWERKEN MET MUNICH/V2

11-02-2010 @ 14:47

Muzieklabel Dying Giraffe Recordings gaat per februari een samenwerking aan met label/distributeur Munich Records. Deze samenwerking is een belangrijke stap om de groei die het label doormaakt verder te continueren, maar ook om het label naar een hoger niveau te brengen.

De samenwerking houdt niet alleen in, dat de huidige catalogus van het label wordt gedistribueerd, maar ook dat alle nieuwe releases op het gebied van promotie en marketing extra ondersteund zullen worden door Munich.

Labelmanager Ingmar Jahn hierover: “Wij bestaan nu zo’n goeie 5 jaar en met name in de laatste 2 jaar zijn we behoorlijk gegroeid. Tot nu toe hebben we alles zelf gedaan qua promotie en marketing, maar als relatief klein label bereik je op een gegeven moment het plafond. We zijn ambitieus en wilden niet blijven hangen op dit niveau. Erg blij zijn we dan ook met het vertrouwen van Munich in ons en hun aanmoediging door ons de kans te bieden verder te groeien. Nu zij op hun beurt zijn gaan samenwerken met V2 om hun gezamenlijke verkoopapparaat verder te optimaliseren, hebben wij een sterke partner aan onze zijde, die onze catalogus ook extra onder de aandacht van verkopers kan brengen. Dit is niet alleen belangrijk voor ons als label, maar uiteraard ook voor “onze” bands.

In de aankomende tijd verschijnen via Dying Giraffe (Munich/V2) o.a. de volgende releases:
·         Sir Ian – Apathology (22 februari)
·         Rosa Ensemble – No Ark Dead Eel (15 maart)
·         Yen Harley – The Substance Of Things (26 maart)
·         Steve SavageSteve Savage (19 april)
·         My Own Army – Throw Away The Silence (19 april, digitaal)

Ook zal het album Mozaic van de Rotterdamse band The Mirror Conspiracy “opnieuw” worden uitgebracht. Deze stond aanvankelijk gepland voor 18 januari, maar door de verhuizing naar Munich, ligt het album nu vanaf 22 februari in de winkels.

Meer informatie over Dying Giraffe Recordings is te vinden op www.dgrmusic.com
over Munich Records op www.munichrecords.com .