Deense band The Blue Van wordt volwassen met derde studio album

27-01-2010 @ 14:11

The Blue Van: een jonge Deense band met de nodige successen op hun naam. De band tourde onder andere met Jet, Franz Ferdinand, The Killers, Voicst en Razorlight. In november 2009 deden ze een tour door Vietman ter promotie van het Deense koningshuis. De singles “Man Up” en “Silly Boy” zijn gebruikt in de tv series CSI:NY, Beverly Hills 90210 en Scrubs.

Man Up” is het derde album van The Blue Van en wordt in maart 2010 internationaal uitgebracht. Het album bestaat uit 13 lekkere rocksongs waarin muzikale invloeden uit de jaren 60 en 70 zijn terug te horen. The Blue Van heeft goed geluisterd naar bands als Small Faces, the Kinks en Cream. De track “Silly Boy” was een grote hit in hun thuisland en zal de eerste single release in Nederland zijn: www.youtube.com/

The Blue Van bestaat uit: Steffen Westmark (vocalen en gitaar), Søren Christensen (keyboards en vocalen), Allan Villadsen (basgitaar) en Per Jørgenson (drums en vocalen). De band ontleent haar naam aan "Den blå varevogn"; een busje waarmee in Denemarken zwakzinnige mensen worden vervoerd. De bandleden hebben elkaar leren kennen in de laatste klas van de basisschool en maken sindsdien samen muziek. Eerdere albums zijn “The Art of Rolling” (april 2005) en “Dear Independence” (oktober 2006).

Met de internationale release van “Man Up” is The Blue Van klaar om de hele wereld de doorgemaakte groeispurt van jongen naar man te laten horen. Het album komt op 26 maart 2010 in de Benelux uit via Iceberg Records | Intergroove | Suburban.

The Blue Van online:
www.thebluevan.com
www.myspace.com/thebluevan
www.facebook.com/pages/The-Blue-Van/17884851127
www.twitter.com/The_Blue_Van