Girls behind the Scene: Nederlands beste zangeressen in de spotlights

07-12-2009 @ 18:02

Melkweg - the MAX - Donderdag 28 januari - Berget Lewis, Jenny Lane, Trijntje Oosterhuis, Mavis, Sarah Jane, Julya Lo'ko, Sanguita, Musiex, Michelle, L'dia on bass, Dillon Lewis Project

Girls behind the Scene is een bijzondere show met bekende topvocalisten als Trijntje Oosthuis, Julya Lo’ko, Berget Lewis en zangeressen zoals Jenny Lane, Mavis, Sanguita en Musiex die op het punt van doorbreken staan, maar nu vooral bekend zijn als drijvende kracht achter bekende muzikanten. Jenny Lane is vooral bekend als achtergrondzangeres van Anouk, Mavis is onder andere achtergrondzangeres bij Gregor Salto, Musiex doet dat bij Giovanca en Sanguita zingt bij Postmen. De line up wordt aangevuld met Michelle, L'dia on Bass en Sarah Jane. Alle zangeressen hebben met elkaar gemeen dat ze als achtergrondzangeres zijn begonnen, voor ze een eigen solo carrière startten.
Deze ‘girls behind the scene’ staan op donderdag 28 januari in de Melkweg vol in de spotlights. Verwacht een show waarin vele stijlen samen komen: funk, rock, soul en een flinke dosis female power! Girls behind the Scene is een project van Dillon Lewis en onderdeel van de Amsterdam Music Sessions in samenwerking met de GRAP, organisatie voor Amsterdamse popmuziek.

De van Moluks-Indonesische origine Julya Lo'ko werd al in de jaren zeventig bekend als frontvrouw van de funkgroep Cheyenne. Later werd ze een veelgevraagde achtergrondzangeres. Maar ook solo heeft ze haar sporen verdiend. In de afgelopen jaren heeft ze vele succesvolle samenwerkingen gedaan met onder meer Angela Groothuizen, Mildred Douglas en Berget Lewis.
    
Trijntje Oosterhuis behoeft weinig introductie; ze is een van de topvocalisten van Nederland. Jarenlang was ze het gezicht van Total Touch, maar ook is ze zeer succesvol als solozangeres. Trijntje zong met grote namen als Queen, Andrea Bocelli, Marco Borsato, Herbie Hancock, Lionel Richie, Coolio, Herman Brood, Incognito, Salomon Burke en Jean ‘Toots’ Thielemans. Daarbij heeft ze regelmatig als achtergrondzangeres van Candy Dulfer opgetreden.
          
Berget Lewis begon bij Total Touch, maar groeide al snel uit tot de meest internationale souldiva binnen onze landsgrenzen. Ze zong bij De Dijk, Candy Dulfer, Ruth Jacott, The Golden Earing en Karin Bloemen en deelde het podium met Van Morrisson, Dave Stewart, Maceo Parker en George Duke.

Sanguita’s timmert hard aan de weg van haar acteercarrière, heeft diverse gastoptredens met internationale artiesten op haar naam staan en is achtergrondzangeres van Postmen. Met Perquisite en GMB maakte ze de soundtrack van de speelfilm Carmen van het Noorden en won daarmee een Gouden Kalf.
Muziek zit in de genen van Musiex. Na een tweejarige opleiding musical en theater besloot ze zich voornamelijk op muziek te focussen. Ze zong bij grootheden als George Clinton, Anouk, Gotcha! en Benny Sings en is achtergrondzangeres bij Giovanca. Het debuutalbum “Come a little bit closer” van haar band Talking Loud zal komend voorjaar verschijnen.
          
De magie van Jenny Lane zit hem in haar glasheldere en krachtige soulvolle stem waarmee ze bij ieder optreden de harten van het publiek weet te veroveren. Ze zingt nog steeds bij Anouk, maar heeft net haar eigen cd uitgebracht: "Monsters" met de hit "Say Say Say". Dit album stond in no time op nummer 2 in de Itunes download chart en nummer 4 in de Plato top 10, net onder Anouk die op nummer 3 stond.

Mavis is vernoemd naar Mavis Staples, een Amerikaanse R&B en gospel zanger. Ze is achtergondzangeres van Gregor Salto en heeft op vele grote evenementen als Dance Valley en het Nederlands Filmfestival mogen schitteren. Onlangs heeft ze met Laidback Luke en Gregor Salto de dance hit “Step By Step” uitgebracht.

Michelle is een veelgevraagd sessie/studio muzikant en haar soulvolle stem is dan ook regelmatig te horen in diverse radio/tv- producties (o.a. Popstars leader) en als achtergrondzangeres bij Senna, Berget Lewis, Do, Shirma Rouse, New Generation Big Band, Brown Hill en Talking Loud.

Sarah Jane won op haar zesde haar eerste talentenjacht en sindsdien heeft haar leven in teken van muziek gestaan. Inmiddels studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam en met haar band Sarah Jane & the Experience is ze bezig met het debuutalbum dat midden 2010 zal verschijnen. Naast haar band heeft ze veel als achtergrondzangeres opgetreden, waaronder bij Jenny Lane.

Dillon Lewis (Food For Funk/Soulsurvivors) is de drijvende kracht achter de Amsterdam Music Sessions en biedt hiermee een platform aan zangtalent. Tijdens eerdere edities van de Amsterdam Music Sessions stonden onder meer Giovanca, Big Boy Caprice en Sabrina Stark op het podium. De derde editie van de Amsterdam Music Sessions met de 'girls behind the scene', deed al eerder onder andere het Amsterdams Bevrijdingsfestival, Uitmarkt, Sugar Factory en het Vondelpark Openluchttheater aan. Deze show is de klapper op weg naar een nieuwe editie.

Over GRAP
GRAP, organisatie voor Amsterdamse popmuziek, organiseert competities, showcases en festivals zoals Wanted, Freestyle voor de GRAP, Vinylized en de Amsterdamse Popprijs. GRAP programmeert onder andere het Urban Groove podium van Roots Open Air, onderdeel van het Amsterdam Roots Festival en het Amsterdams Bevrijdingsfestival. De GRAP biedt daarnaast advies en informatie aan bands en acts en is intermediair voor organisaties en stadsdelen.

www.grap.net