HITLIJSTEN BOL VAN HITS VAN OVERLEDEN RAMSES SHAFFY

05-12-2009 @ 10:40

De chansonnier en acteur Ramses Shaffy overleed op 1 december op 76-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam. Dat heeft veel losgemaakt. Met name in de jaren 60 en 70 maakte Shaffy furore als zanger met prachtige liedjes als 'Sammy', 'We zullen doorgaan', 'Laat me' en 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder'. Samen met Liesbeth List vormde hij een onafscheidelijk duo en muziek als "De Pastorale' en de 'Shaffy Cantate' zijn onvergetelijk.  

De uitzending van De Wereld Draait Door stond 1 december geheel in het teken van het leven van Ramses Shaffy. Onder andere Alderliefste was te gast in het programma om te praten over zijn laatste jaren en de band bracht het nummer 'Laat me / Vivre' ten gehore, dat de band heeft opgenomen samen met Shaffy en Liesbeth List.  

Op het Alderliefste album De Franse Slag staan nummers die de band samen met Shaffy heeft opgenomen, waaronder een speciale versie van 'Pastorale' – een combinatie van Nederlands/Frans (Le Soleil et la Fille), één van de grootste hits van Shaffy en List – en twee prachtige nummers van Shaffy in duet met Alderliefste; 'An en Jan/Anne et Jean' en 'Eiland van weleer'.  

Op 11 december brengt CNR de registratie van de theatervoorstelling Ramses ’97 opnieuw uit. De theatervoorstelling werd live opgenomen op 23 maart 1997 tijdens de première in het Luxor Theater, Rotterdam. 71 minuten genieten van Ramses; al zijn klassiekers live. Met hierop onder andere 'Jij bent mij zo lief', het nummer dat Ernst Daniël Smid ten gehore bracht tijdens de uitzending van DWDD die gewijd was aan het leven van Ramses Shaffy.

In de Singles Top 100 d.d. 5 december staan de volgende nummers:
09: Zing vecht huil bid lach en bewonder
16: Laat me
28: De Pastorale (met Liesbeth list)
32: laat me/Vivre (met Alderliefste en Liesbeth List)
36: Sammy
44: Wij zullen doorgaan
47: t Is stil in Amsterdam
57: Shaffy Cantate

In de Album Top 100 staat:
18: Laat me

In de Backcatalogus Top 50 staan:
04: Het mooiste van
13: De 100 mooiste liedjes
30: Zijn grootste successen

In de vrijdagavond bekendgemaakte Top 10 van de Top 2000 van Radio 2 die eind van dit jaar weer wordt uitgezonden staan 3 nummers van Ramses Shaffy in de Top 10:
De top 10 ziet er als volgt uit:
01. Bohemian Rhapsody - Queen
02. Hotel California – The Eagles
03. Avond – Boudewijn de Groot
04. Stairway to Heaven – Led Zeppelin
05. Child in Time – Deep Purple
06. Pastorale - Ramses Shaffy & Liesbeth List
07. Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder - Ramses Shaffy
08. Clocks – Coldplay
09. Laat meRamses Shaffy
10. Wish You Were Here - Pink Floyd