Heideroosjes nemen een jaar pauze

27-11-2009 @ 19:07

Punkband gaat een jaar sabbatical en verschuift theatertour

Punkband de Heideroosjes neemt het jaar 2010 pauze. Op dit moment tourt de band, die dit jaar 20 jaar bestaat, door het Europese clubcircuit. Deze jubileumtour duurt nog tot 19 december. Daarna gaat Heideroosjes sabbatical. De nieuwe theatertour, die in februari 2010 zou beginnen, verschuift een jaar. Ook de release van de reeds opgenomen theater-DVD schuift naar 2011.

We hebben twintig jaar onafgebroken doorgewerkt, nooit rust genomen en zijn altijd iedere uitdaging aangegaan. Vergelijk ’t met topsport. Je hele leven staat in het teken van een groter doel” verklaart zanger/gitarist Marco Roelofs. “Het is geweldig om van je muziek te mogen leven en de hele wereld rond te touren. Maar sinds enige tijd brandt het lampje van onze benzinemeter. Er moet hoognodig getankt worden. We hebben nog allerlei plannen met de Heideroosjes en daarvoor hebben we energie nodig. Daarom tanken we in het jaar 2010 bij. Zodat we daarna weer op volle kracht verder kunnen gaan”.

Manager Eric Schoeber vult aan “We vinden het vervelend dat we de theatertour moeten verschuiven. Er zijn al veel kaartjes verkocht. Maar in het theater worden tournees anderhalf jaar van tevoren al vastgelegd. Achteraf gezien hebben we de drukke agenda van dit jubileumjaar onderschat. De band begon het jaar met een theatertour, nam meteen daarna een dubbel-album op, speelde op zomerfestivals, ondernam een Europese tour, richtte een tentoonstelling in en produceerde een paar videoclips. De band regelt daarbij veel zaken zelf. Dat vreet energie. Daarom is nu rust nodig. Zodat we in 2011 weer fit aan de start verschijnen”.

Nieuwe data voor de reprise van de theatershow ‘Manie! Manie! worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt via de theaters, de website van Heideroosjes www.heideroosjes.com en op www.grunfeld.nl

De resterende tourdata van de huidige jubileumtournee:
27 nov Manifesto – Hoorn
28 nov Beest – Goes
04 dec Posthoorn – Hamont (B)
11 dec Bosuil – Weert
12 dec Escape – Veenendaal
18 dec Hof Ter Loo – Antwerpen (B)
19 dec Perron 55 – Venlo