DE SPRAAKMAKENDE 5-DELIGE SERIE 'IN NAAM DER KONINGIN' OP DVD

19-11-2009 @ 23:00

De meest spraakmakende Nederlandse dramaserie uit de jaren ’90, ‘In Naam Der Koningin’, is vanaf 20 november te verkrijgen op DVD. Deze duurste productie uit de Nederlandse televisiegeschiedenis werd opgenomen in Indonesië en op de Filippijnen. De opnames verliepen met grote problemen: eerst werden cast & crew naar Indonesië gevlogen voor de opnames alwaar een watersnoodramp de productie letterlijk in het water deed vallen. De set verhuisde naar de Filippijnen waar de serie gelukkig alsnog volledig kon worden opgenomen.

De 5-delige serie werd in 1996 voor het eerst uitgezonden op televisie door de NCRV en was direct een enorm succes.  Ook de herhalingen in 2006 werden goed bekeken en kregen een gemiddelde waardering van 7.9. Het succes van de serie, met de prachtige settings en het aangrijpende verhaal, was vooral een gevolg van de sterrencast met o.a. Thom Hoffman, Rik Launspach (die het boek 1953 schreef dat dit jaar onder de titel “De storm” is verfilmd en in de Nederlandse bioscopen draait) en Frédérique Huydts.

Voor Fréderique Huydts betekende deze serie haar definitieve doorbraak als actrice. Deze DVD is daarom mede opgedragen aan de veel te jong overleden actrice. Thom Hoffman: “Voor mij is deze DVD-uitbreng een hommage aan het grote talent van Frédérique Huydts. Frédérique vormt met haar prachtige ingehouden en kwetsbare spel als echtgenote van Dirk Vierkens (Rik Launspach) het hart van het verhaal. Met ‘In naam der Koningin’ leeft zij voort in onze herinnering”.

Het verhaal speelt zich af in 1898, vlak na de kroning van H.M. Koningin Wilhelmina. Als de oliebronnen van Langkat (Sumatra) zijn uitgedroogd wordt de Nederlandse geoloog Morée (Thom Hoffman) naar het destijds zeer onveilige Atjeh gestuurd om met een expeditie daar nieuwe bronnen te ontdekken. Morée is vol zelfvertrouwen en heeft maar een doel: in opdracht van de machtige Nederland-Sumatra Aardoliemaatschappij olie vinden en dan rijk en beroemd terugkeren naar Nederland. Als de expeditie onder begeleiding van een patrouille van de jonge luitenant Vierkens (Rik Launspach) verdwaalt in het oerwoud wordt de situatie dreigend.

Voor meer informatie over de serie in ‘In Naam der Koningin’ ga naar: www.ncrv.nl
www.cnrentertainment.nl