Sterren NL Awards

16-11-2009 @ 16:21

Op 12 december is het zover: de uitreiking van de Sterren.nl Awards. Tijdens het Mega Piratenfestijn in het Gelredome in Arnhem worden awards uitgereikt in drie categorieën: Beste Artiest, Beste Nieuwkomer en Beste Lied.  

Op de website van sterren.nl vind je alle genomineerden. In de week van 16 tot en met 20 november worden er elke dag per categorie twee genomineerden bekendgemaakt. Vanaf 20 november kun je hier ook je stem uitbrengen op de genomineerden in de categorieën Beste Artiest en Beste Lied. Iedere dag kun je opnieuw stemmen. Op de Beste Nieuwkomer kun je niet stemmen, deze winnaar wordt gekozen door de genomineerden in de categorie ‘Beste Artiest’.

De Sterren.nl Awards zijn voor het eerst uitgereikt in 2007, toen nog onder de naam ‘Gouden Ster’. In dat jaar wonnen de volgende artiesten:

Beste Artiest: Jan Smit
Beste Nummer: Nick & SimonKijk Omhoog
Beste Nieuwkomer: 3JS

Toenmalig ‘Beste ArtiestJan Smit is dit jaar niet weer genomineerd in deze categorie, want deze prijs kun je maar één keer winnen. Hij zal dit jaar de Sterren.nl Award voor de ‘Beste Artiest’ uitreiken aan zijn opvolger.

Met de Sterren.nl Awards wil de TROS het behoud van de Nederlandstalige muziekcultuur waarborgen en de muzikanten in dit genre stimuleren. De awards zijn een bekroning op het werk van de reeds gevestigde artiesten en een aanmoediging voor nieuw talent. Daarbij luistert de TROS naar de stem van het publiek (men kan stemmen op ‘Beste Artiest’ en ‘Beste Lied’) en naar het oordeel van vakgenoten (zij bepalen wie de ‘Beste Nieuwkomer’ wordt).

Wie gun jij dit jaar een echte Sterren.nl Award? Stem vanaf 20 november elke dag!
http://awards.sterren.nl/#