NIEUWE CD VAN PETER KOELEWIJN "EEN GELUKKIG MAN"

13-11-2009 @ 13:21

Na 25 jaar (!) brengt Peter Koelewijn op z’n 68ste deze maand weer een CD uit. Het album is gemaakt met uitsluitend nieuw materiaal. Het album is getiteld “Een gelukkig man”. Er staan 13 gloednieuwe liedjes op van ongekend goede kwaliteit.
Volgens insiders weet hij zijn meesterwerk uit 1977 het album “Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou”, met daarop “KL 204 (als ik God was)” en “Je wordt ouder papa” te overtreffen.
De zanger/componist/tekstdichter heeft ruim anderhalf jaar gedaan over zijn nieuwste hoogstandje en zoals hij zelf aangeeft, hij is terug gegaan naar de basis: muziek met een band met gitaren, bas, drums, piano, orgel en hier en daar een sax- of vioolsolo. Geen groot orkest, geen bombast, alleen het herkenbare geluid van Peter Koelewijn met band als omlijsting van prachtige liedjes met verhalende, ontroerende, nostalgische en soms schokkende teksten. Meestal verpakt in een stevig ritme, want Peter Koelewijn zal zijn rock n roll roots nooit verloochenen.

Kortom, Peter Koelewijn komt met “Een gelukkig man” weer terug in het rijtje van vooraanstaande Nederlandstalige popartiesten als Boudewijn de Groot, Blof en De Dijk. En dat op zich kan al een topprestatie genoemd worden van iemand van 68 jaar “wiens stem en fysiek nog geen enkele vorm van slijtage vertoont”, zoals een krant schreef.

PETER KOELEWIJN
EEN GELUKKIG MAN
CWM 090001

tracklisting
01. Een gelukkig man
02. Alles wat van waarde is, is weerloos
03. Ik heb je nog voor geen minuut gemist
04. Ik kan niet dansen
05. Mijn hart wil niet meer met mij praten
06. Morgen is nog zo onzeker
07. St. Maarten
08. Zo bang om te vliegen
09. Respect
10. Vlij je hart dicht tegen mijn hart
11. Jij is mijn lief
12. Iets ten westen van de zon (voor Olivia en Michelle)
13. Hou me heel stevig vast

http://www.peterkoelewijn.nl/