Kartasan debuteert met 'Another Profile'

09-11-2009 @ 13:30

Gentse band op Crossing Border en Eurosonic

Kartasan is een nieuwe groep uit Gent, België, opgebouwd rond zanger, pianist, componist Jan Vandecasteele.
Kartasan staat voor aanstekelijke pop/rock met een twist. Er wordt gretig gebruik gemaakt van jazz- en latininvloeden in de songs die je altijd al gekend hebt, maar nooit eerder hoorde. Jan beschikt over een exquise stem, talent, charmes en een straffe band, live bijgestaan door The Killer Horns.

In de zomer van 2007 nam Jan een sabbatjaar om zijn grote droom waar te maken en nummers te componeren. Hij nam vervolgens een demo op i.s.m. Barber Marquez, die hij liet horen aan de broers Simon (drums) en Frederik (gitaar) Segers en Matthias Debusschere (electric- en contrabas) waarmee het meteen muzikaal klikte. Zo werden de fundamenten gelegd voor de groep Kartasan. Ze doken het repetitielokaal om de nummers af te werken, en de opnames voor een eerste album voor te bereiden. Jan en Frederik arrangeerden de songs.

Ondertussen werd het repertoire bijgeschaafd tijdens een reeks try-out concerten, waar het publiek aangenaam verrast werd door de maturiteit van deze jonge band. Nog zonder radio airplay groeide het publiek per concert gestaag aan.

Tijdens de zomer van 2008 startten de opnames voor het debuutalbum ANOTHER PROFILE in Studio On The Moon te Drongen, samen met een indrukwekkende cast aan rasmuzikanten o.a. The Killer Horns met Marc De Maeseneer, Yves Fernandez en Frederik Heirman, het strijkersensemble met oa Paul Klinck, Jeroen Baert, contrabas, hammond, banjo, percussie die allen met zeer veel geestdrift hebben samengewerkt aan dit prestigieuze CD. Werner Pensaert was meteen verkocht en heeft het album afgemixt in studio Audioworkx in Nederland.

Kartasan zal zich in Nederland voor het eerst presenteren op het Crossing Border Festival in Den Haag op 20 november. Het album 'Another Profile' ligt op 23 november in de winkels.

Kartasan Live
20 11 - Crossing Border - Den Haag
14 01 - Eurosonic - Groningen

myspace.com/kartasan