STAND-UP COMEDIAN JEFF DUNHAM NAAR DE HEINEKEN MUSIC HALL

03-11-2009 @ 11:53

Op woensdag 14 april 2010 komt de beroemde Amerikaanse stand-up comedian en buikspreker Jeff Dunham naar Nederland voor een show in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
In Nederland kennen we Jeff Dunham als de man achter de buikspreekpop ‘Achmed, the Dead Terrorist’. Met ‘Silence! I Kill You’ heeft Jeff Dunham vorig jaar definitief zijn naam gevestigd in Nederland. Er zijn maar liefst 50.000 Jeff Dunham dvd’s verkocht, zijn shows op Comedy Central hebben alle kijkcijfer-records gebroken en van de alom bekende ringtone ‘Silence! I Kill You’ zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Maar als stand-up comedian en buikspreker kan Jeff Dunham meer: Zijn andere karakters, o.a. Walter (verbitterde oude man), Peanut (een woozle: fictief wezen met paarse vacht), José Jalapeño (stereotype Latino) en Bubba J. (stereotype redneck met voorliefde voor bier en NASCAR) zijn allen het bewijs dat Jeff Dunham niet alleen een multitalent is, maar ook een echte ras-entertainer. Zijn karakters zijn zó geloofwaardig en geliefd dat het publiek soms vergeet dat er slechts door één persoon een dialoog gevoerd wordt.

Jeff heeft in talloze televisieprogramma’s opgetreden en is na Jerry Seinfeld en Chris Rock de meest verdienende stand-up comedian in USA. Hij heeft meer dan 1,7 miljoen vrienden op Facebook en zijn pagina is nr. 27 in meest populaire pagina’s onder beroemdheden. Op Youtube zijn zijn filmpjes meer dan 360 miljoen keer bekeken, ook is hij de meest populaire stand-up comedian op Myspace.

Zijn wijdverbreide roem heeft geleid tot een multi-mediale deal met Comedy Central met een televisieshow, dvd’s, stand-up comedy specials, merchandise, etc. Logisch dat Time Magazine Jeff Dunham heeft uitgeroepen tot de meest populaire stand-up comedian in de USA.

JEFF DUNHAM
Woensdag 14 april 2010
Heineken Music Hall – Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 35, € 39, € 42,50 (excl. servicekosten)

http://www.jeffdunham.com/