NIEUWE RELEASE RAMSES SHAFFY: LAAT ME

21-10-2009 @ 13:22

Chansonnier, schrijver, componist, acteur, maar bovenal levenskunstenaar: Ramses Shaffy. Hij is de vertolker van onvergetelijke klassiekers als ‘Sammy’, ‘Laat me’, ‘Pastorale’ en ‘ Zing-vecht-huil-bid-lach-werk en bewonder’. Universal Music presenteert in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de dubbel-CD en dubbel-DVD ‘Laat Me’, met alle muzikale hoogtepunten van de levende legende.

CD 1 van de 2 CD-box laat de beste liedjes van Ramses horen in de oorspronkelijke versie. CD 2 bevat bijzondere opnames uit de archieven van Beeld en Geluid, waaronder 22 nooit eerder uitgebrachte tracks. Unieke opnamen van optredens in vermaarde radioprogramma’s en een zeldzaam duet met Frans Halsema uit de privé verzameling van een radio technicus. De 2 CD’s zijn samen met een boekje verpakt in een fraai digipack.

De DVD bevat bijna 6 uur televisieopnames van Ramses Shaffy waaronder de shows ‘Shaffy Chantant’ (29 juni 1967), ‘Ramses & Liesbeth Live!’ (27 januari 1979) en ‘Ramses Shaffy zingt Frank Sinatra’ (18 juni 1991). Beide boxen zijn vanaf 24 oktober verkrijgbaar.

Een carrière in beeld
Vanaf begin jaren 60 verscheen Ramses Shaffy regelmatig op televisie. Liedjes als  ‘ Zing-vecht-huil-bid-lach-werk en bewonder’ en ‘Wij zullen doorgaan’, kregen daardoor nog meer bekendheid. Op de dubbel-dvd van ‘Laat me’ staan alle hoogtepunten van optredens die Ramses door de jaren heen heeft gegeven voor de Nederlandse en Belgische televisie. Concertregistraties en optredens uit de vroege jaren 60 tot 2005. Alle hoogtepunten komen voorbij, zoals de inmiddels beroemde zwart/wit opname van het populaire concert ‘Shaffy Chantant’, waarin liedjes als ‘Sammy’, ‘Hallelujah Amsterdam’, ‘Marije’ en ‘'t Is stil in Amsterdam’ zijn opgenomen. De regie van deze show was in handen van de jonge regisseur Bob Rooyens.

Uniek zijn de teruggevonden fragmenten zoals ‘Nou Tabé’ uit ‘De Jantjes’ en een andere tekstversie van  het populaire lied ‘Aan de andere kant van de heuvel’. Ook opgenomen zijn de liedjes die hij zong in de programma’s van Paul de Leeuw, waaronder het mooie lied ‘Vivre/Laat me’ met de band Alderliefste.  

In het TROS archief werd een compleet live concert teruggevonden van Ramses & Liesbeth met unieke liedjes en grappig sketches. Als bonus zijn de interviews van Martin Simek en Ivo Niehe met Ramses opgenomen.

“Laat Me” is vanaf 24 oktober verkrijgbaar.
2 CD-box Cat. Nr: 271 895-1
2 DVD-box Cat. Nr: 272 188-2

(universal music)

http://www.shaffy.nl/