Wereldwijde muziekdeal voor Carolina Dijkhuizen (Calí)

01-10-2009 @ 21:02

Zangeres Carolina Dijkhuizen heeft deze week een wereldwijde deal getekend met muzieklabel White Villa Entertainment. Haar eerste single verschijnt begin 2010 en is geschreven door Allan Eshuijs, die momenteel met 'Evacuate the dancefloor' van Cascada wereldwijd een top 10-hit scoort. Carolina brak in Nederland door dankzij haar hoofdrollen in de musicals Aida en The Lion King.

Carolina heeft samen met haar kersverse muzieklabel bewust gekozen om haar muziek te lanceren onder een meer internationaal klinkende naam. “We hebben gekozen voor Calí. Niet alleen is het een soort verbastering van mijn voornaam, maar het is ook de plaats waar ik geboren ben in Colombia”, legt Carolina uit.

Carolina begon op 19-jarige leeftijd haar carrière in de popmuziek als zangeres van een meidengroep. Kort daarna werd ze ontdekt als solo-zangeres door een muziekmaatschappij die met haar in zee wilde. Tegelijkertijd kwamen de musicals op haar pad en door het grote succes hiervan was er geen tijd meer voor haar carrière als popzangeres. Gelukkig komt haar droom nu alsnog uit. “Ik ben eigenlijk erg blij dat het juist nu allemaal gaat gebeuren”, legt ze uit. “Ik ben volwassen geworden, weet nu precies wat ik wil en alles valt op zijn plek. Ook Allan die op mijn pad kwam met de juiste nummers, alles klopt nu gewoon. En binnen White Villa werk ik opnieuw met Dennis Erhardt, die mij destijds al een muziekcontract aanbood en na al die jaren in mij is blijven geloven.
De muziekstijl wordt een mix van Engelstalige popnummers met dance en R&B invloeden. “Zeg maar het stoere van Pink, de klasse van Beyoncé en de seks van The Pussycat Dolls”, omschrijft Carolina haar muziek. “Het wordt gewoon echt Carolina!

Ook Allan is zwaar onder de indruk van de talenten van Dijkhuizen. “Zij is een waanzinnige zangeres. Ze weet heel goed hoe ze een liedje moet brengen”. “Ze is een echte persoonlijkheid en dat kun je niet van alle artiesten in Nederland zeggen. Carolina is een artiest die zichzelf durft te zijn in plaats van een rol te spelen.